Turizmus

Hatalmas figyelem irányult a Balatonra ezen a nyáron

Sosem látott figyelem irányult a Balatonra ezen a nyáron, de nincs vége a szezonnak, az üdülőövezet továbbra is „nyitva tart” – hangzott el a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) szombati sajtótájékoztatóján, amelyet a Balaton közepén, egy hajón tartottak.

Csábító idegenforgalmi élmények állami pénzből

A turizmusfejlesztési stratégia tervezete a visszatérítendő állami forrásokra való fokozatos áttéréssel számol, és azzal, hogy 2023 után az ágazat azok nélkül is versenyképesen működhet.

Több mint egymilliárdos fejlesztés Pécsett

Másfél milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés kezdődik a pécsi egyházmegyében, ennek keretében templomokat, kápolnákat újítanak fel négy településen.

Felpörgött a horvát turizmus

Jelentősen, 17,7 százalékkal nőtt az utasforgalom a horvát repülőtereken az idei első hét hónapban, amikor 5,2 millió utas vette igénybe a légikikötőket.

Mostantól nem csak vásárolni jár majd az Aldiba

Az Aldi az Eurotours International partnereként elindítja turisztikai szolgáltatását. Szeptember második felétől utazás, szállás és repülőjegy is foglalható az ALDI Magyarországnál.

Jót tett a nyár a hazai szálláshelyeknek

Idén júliusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2,6, a belföldi vendégeké 0,7 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit a KSH adatai szerint.

Világgazdaság Piactér