Elemzés

Lépjünk magasabb szintre!

A legfontosabb gazdasági feladatok között a legnagyobb hangsúlyt az innováció gátjainak megszüntetésére célszerű helyezni. Vélemény.

A túlértékelt EU-gazdaság

Az EU növekedési potenciáljával kapcsolatban a csökkenés irányába mutató trend vehető ki a 2019-et követő időszakban.

A fintech szabályozási kihívásai

A digitális technológiák elterjedése a reálgazdaságban többnyire csekély veszedelemmel jár, addig a pénzügyek terén jócskán megnövelheti a kockázatokat. Vélemény.

Forradalom a rákgyógyászatban

Az ötlet, hogy az immunrendszer segítségével győzzük le a rákot, már száz éve is felmerült Prof. dr. Liszkay Gabriella, bőrgyógyász, klinikai onkológus, osztályvezető főorvos szerint.

Miért lépett ki Katar az OPEC-ből?

Katar kilépése nem rengeti meg az OPEC-et,­ de két szempontból mégis fájhat tőle a szaúdi vezetők feje. Vélemény.

Újra adósságveszély?

A média felkapta az IMF új adatbázisát , amely szerint tavaly év végén a világ összesített adósságállománya csúcsot döntött.

Jóslatok igazsága

Ha csak az energetikát nézzük, akkor látható, hogy a széntüzelésű erőművek a legfőbb károsgáz- és részecskebocsátók – véli Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök.

A termelékenységnövelés rejtett forrása

A termelékenységet nem a gyorsabb munkavégzéssel, a hosszabb munkaidővel, hanem az emberek motiváltságának növelésével kell javítani. Vélemény.

Nagyobb megbecsülést a magyar űrkutatásnak!

Az űrkutatás mára sokkal több, mint a világűr feltérképezése és vizsgálata: haszna megjelent a gazdaság és a hétköznapi élet szinte minden területén.
Világgazdaság Piactér