Elemzés

Egy dühös nép választása

Első ránézésre az olasz választás csak a megszokott formát hozta: patthelyzet, koalíciós kényszerek, amelyek végül instabil és reformképtelen kormányhoz vezetnek – írja elemzésében Suppan Gergely.

A versenyelőny kulcsa

A hazai kkv-k 40 százaléka a jövőben lényegesen többet szán digitális fejlesztésre, mi több, ötödük egyenesen digitális paradigmaváltásra készül.

A múlt árnyai a hazai lakáshitelfelárakban?

A magyarországi lakáshitelek felára az elmúlt időszakban csökkent ugyan, de még így is jóval meghaladja a régiós átlagot – írják az MNB elemzői.

Siker vagy bukás? Mire lesz elég harmincmilliárd dollár?

A donorok és a befektetők nagyítóval fogják vizsgálni az iraki történéseket, és még felülvizsgálhatják korábbi döntéseiket – véli Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.

Egy hosszú kezelés mellékhatásai

A jegybankok evolúciója a szemünk előtt zajlik, az alkalmazott kúrák objektív értékelése alapja lehet a fejlődésnek – írja az MNB ügyvezető igazgatója.

Kockázatot rejtenek a kedvező feltételek

A SZIT-et egy olyan időszakban hozta létre az Országgyűlés, amikor nagy szükség volt az ingatlanfejlesztések felfutására – Kardos Krisztina, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda ügyvédje.

A felelőtlen EKB

Az igen laza monetáris politika már hosszú ideje nem tekinthető megfelelő intézkedésnek – írja elemzésében Jürgen Stark, az EKB igazgatótanácsának volt tagja.

Világgazdaság Piactér