Interjú

Megéri Magyarországra koncentrálni

Ingatlanfejlesztői szempontból Magyarország kifejezetten jó piacnak számít, aligha meglepő, hogy a Gránit Pólus Zrt. vezérigazgatója, Ágházi Gyula arról beszél, hogy a nemzetközi piacokon is sikeres cég a jövőben a magas megtérülést biztosító hazai piacra koncentrál majd.

Deutsch: Több módszerrel is próbálkozik a kormány

A magyar kormány és az Európai Unió sem adta fel a nagy nemzetközi internetes cégek megadóztatását, de a folyamat lassan halad – nyilatkozta a Világgazdaságnak Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

„Előreléptünk Franciaország óta”

A generációváltás elkezdődött a válogatottnál, de Bernd Storck nem tervez 11 tinédzsert a pályára küldeni. Továbbra sem a kor számít, csak a teljesítmény. Interjú.

A tőzsdén is erősíti helyzetét a Masterplast

Új üzletág indításáról, stratégiai együttműködés formálódásáról, a tőzsdei jelenlét markáns változtatásának szándékáról számolt be lapunknak Piry László, a Masterplast vezérigazgatója.

A tudásgazdaság lesz a munkahelyteremtés motorja

A tudásalapú gazdaság fogja meghatározni az országok növekedését – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság kutatási-fejlesztési és innovációs ügyekért felelős főigazgatója, aki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) meghívására érkezett Magyarországra.

Kiszorulhatnak az uniós piacokról a magyar fuvarozók

Súlyos anyagi és adminisztrációs teher a magyar fuvarozóknak is, hogy több uniós országban az ottani minimálbért kell fizetniük a dolgozóiknak – mondta a Világgazdaságnak Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

Lázár János: a közműcégeknek is segíteniük kell a versenyképességet

A kormány tervezett lépései nyomán a vállalkozásoknak sokkal gyorsabb lesz a közművek bevezetése – nyilatkozta a lapunknak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közölte: nem lesz választási költségvetés, s jövőre 72 százalékra mérséklődhet az államadósság GDP-arányos szintje.

Dárdai Pál: "A Bundesliga gyermeke vagyok"

Kidobott pénz az infrastruktúrára és az utánpótlásra költeni a magyar futballban, amíg a klubokat nem kötelezik arra, hogy működjenek együtt az iskolákkal – vallja Dárdai Pál. A 41 éves Bundesliga-edzőt a Hertha bázisán kérdeztük egyebek mellett fia dilemmájáról a német és a magyar válogatott között, Dzsudzsák Balázs átigazolásáról és a Bayern megkereséséről.

Világgazdaság Piactér