Interjú

A tőzsdén is erősíti helyzetét a Masterplast

Új üzletág indításáról, stratégiai együttműködés formálódásáról, a tőzsdei jelenlét markáns változtatásának szándékáról számolt be lapunknak Piry László, a Masterplast vezérigazgatója.

A tudásgazdaság lesz a munkahelyteremtés motorja

A tudásalapú gazdaság fogja meghatározni az országok növekedését – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Robert-Jan Smits, az Európai Bizottság kutatási-fejlesztési és innovációs ügyekért felelős főigazgatója, aki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) meghívására érkezett Magyarországra.

Kiszorulhatnak az uniós piacokról a magyar fuvarozók

Súlyos anyagi és adminisztrációs teher a magyar fuvarozóknak is, hogy több uniós országban az ottani minimálbért kell fizetniük a dolgozóiknak – mondta a Világgazdaságnak Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

Lázár János: a közműcégeknek is segíteniük kell a versenyképességet

A kormány tervezett lépései nyomán a vállalkozásoknak sokkal gyorsabb lesz a közművek bevezetése – nyilatkozta a lapunknak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Közölte: nem lesz választási költségvetés, s jövőre 72 százalékra mérséklődhet az államadósság GDP-arányos szintje.

Dárdai Pál: "A Bundesliga gyermeke vagyok"

Kidobott pénz az infrastruktúrára és az utánpótlásra költeni a magyar futballban, amíg a klubokat nem kötelezik arra, hogy működjenek együtt az iskolákkal – vallja Dárdai Pál. A 41 éves Bundesliga-edzőt a Hertha bázisán kérdeztük egyebek mellett fia dilemmájáról a német és a magyar válogatott között, Dzsudzsák Balázs átigazolásáról és a Bayern megkereséséről.

George Friedman: a Brexittel mindenki nyer

A geopolitikai érdekek mellett befektetési szempontból is megerősödhet Magyarország kapcsolata az Egyesült Államokkal – mondta lapunknak George Friedman, a think.BDPST innovációs konferencia előadója. A világhírű stratéga szerint a feldolgozóipar a múlt, a mesterséges intelligencia és a robotika a jövő, s a magyar gazdasági növekedésnek is a tudomány és az innováció a záloga.

Földhőre váltana Kiskunhalas is

Lendítene a hazai geotermia ügyén egy állami vagy uniós kockázatkezelő garanciaalap, mondta a Világgazdaságnak Kovács Péter, az EU-Fire Kft. stratégiai igazgatója.

Parragh Bianka: Sikeresek az unortodox eszközök

Az inflációs cél eléréséhez a jelenlegi laza monetáris kondíciók tartós fennmaradása szükséges – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Parragh Bianka, az MNB monetáris tanácsának új tagja, aki beszélt a kinevezéséről is.

Új alapokra helyezték Miskolc gazdaságát

Ösztöndíjjal és lakhatással segítjük a városban munkát vállaló fiatalokat, hiszen ma már Miskolcon sem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány okoz nehézségeket – mondta a Világgazdaságnak Kriza Ákos polgármester. Idén megújul a borsodi megyeszékhelyen a főtér, a történelmi Avas és a tapolcai Barlangfürdő is

Világgazdaság Piactér