Interjú

Lokális értékek

Kosztolányi Zoltán úgy lett ezüstérmes a szakács-vb-n, hogy a szállodában felejtette a fingerfoodokat, és a verseny előtt a szállását is visszamondták.

A legnagyobb ellenség az idő lett

Magas szakoktatói fizetések, minőségi középvezető- és szakmunkásképzés – többek között ezt várja az ÉVOSZ a szakképzési rendszer átalakításától.

Tízezer kutatóprojektből egy futhat be

A k+f-szektor lehet a hazai gazdaság hajtóereje, de ehhez át kell alakítani a pályázati rendszert – mondta a Világgazdaságnak Grüner György, a UCLA tanára, Palkovics László miniszter tanácsadója.

A magyarok szívből főznek

Szimpla szakácsnak készült, „pucér” világsztár lett belőle. Étteremláncot alapított, Budapestet is bevette. Szerinte a gulyás világbajnok étel. Interjú.

Kezdik megérteni a magyar modellt

A hitelminősítőknek is új, hogy Magyarországon az adósságleépítés a többi mutató kedvező változásával párhuzamosan működik – nyilatkozta a Világgazdaságnak Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Erősíteni kell a tudásszektort

Innováció tekintetében nem állhatunk meg annak megállapításával, hogy GDP-arányosan kevesebbet költünk kutatás-fejlesztésre, mint a nálunk versenyképesebb országok – nyilatkozta a Világgazdaságnak Csath Magdolna.

Rugalmassággal százezrek mobilizálhatók

Az elmúlt évtizedekben sok vállalat lenyelte az extraprofitot, és nem készült fel a mun­kaerőhiányra – véli Baja Sándor, a Randstad munkaerő-közvetítő cég ügyvezetője.

A jó szakemberekre mindig vadászni kellett

Figyelemmel kell kísérni a legnagyobb, hazánkban jelen lévő cégeket, és hozzájuk kell igazítani a képzéseket – mondta a Világgazdaságnak G. Nagy Balázs, a Trenkwalder vezérigazgatója.
Világgazdaság Piactér