Közelkép

Hosszú évek régiós terepen

Géczi Tamás véletlenül került a kutatási szakmába, azonban az elmúlt húsz év már a tudatos munkáról szólt. Több társaság regionális szervezetét is vezette. Az Ipsos vezérigazgatójaként igyekszik alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz.

Teológusból lett bankár

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára Teológushallgatóból, majd matematika–fizika tanárból vált pénzügyi szakemberré Kovács Levente, a bankszövetség nyáron kinevezett főtitkára. A banki pályafutást pénztárosként kezdő, a pénzforgalom elméletével és felsőfokú oktatással is foglalkozó négygyermekes családapa a KDB Bank vezérigazgató-helyettesi posztját cserélte fel a bankszektor érdekeinek a képviseletére.

A csapatjáték feltétlen híve

Elődje, Zsoldos Miklós kifejezett kérésére került az Union Biztosítóhoz az osztrák anyacégtől Lehel Gábor, a társaság új elnök-vezérigazgatója. A Vienna Insurance számos kelet-európai leányánál töltött már be komoly vezetői pozíciókat.

Számok helyett innováció

Négy új cégtársat nevezett ki a július 1-jétől a PwC, köztük három hölgyet. A lépés a tanácsadó cég nemzetközi struktúrájában és a magyar vállalati kultúrában is kuriózumnak számít, ugyanis egyszerre enynyi nő ritkán kerül vezető pozícióba. Egyikük Máthé Dóra, az adó-tanácsadási osztály új cégtársa.

Az angyalok az égbe törnek

Bár tagadja, titkon a Skype-éhoz hasonló sikert álmodik magának és cégének Simó György, a Day One Capital Zrt. ügyvezető partnere. Hiszi: sok siker azért megy még csírájában veszendőbe, mert hiánycikk a pénz, a hozzáértés, a megfelelő kapcsolati háló és a kellő figyelem.

Mobilos és tőzsdei tervek

A várható piaci nehézségeket is figyelembe vevő ötéves tervre alapozta cégének több milliárd forintos kötvénykibocsátási programját Takács Krisztián, a Business Telecom (BTel) Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Az öt éve indult társaság olyan üzleti modellt követ, amely két éve már nyereséget hoz, a tőkebevonás a további dinamikus növekedést célozza meg.

Elemzőből felső vezető

Korábban a területét minél jobban ismerő szakember szeretett volna lenni Tordai Péter, a KBC Equitas vezérigazgatója, akinek irányítása alatt most egyesül a pénzügyi csoport két leánycége. Tizenegy éve azonban azon fáradozik, hogy minél jobb vezető legyen. Úgy véli, ezen a téren mindig talál majd tennivalót.
Világgazdaság Piactér