Publicisztika

Eljött az adózás forradalma

Az adószakmát sokáig az adónemek száma és az adókulcsok mértéke tartotta izgalomban, mára azonban sokkal inkább az adóbeszedés hatékonysága került a fókuszba.

Válságtúltermelés

Beragadt a válság szó a közbeszédbe, a politikusi nyelvezetbe – véli Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora.

Robotoló ügyvédek

Ha le nem is cserélik a digitális megoldások az ügyvédeket, az tény, hogy alapvetően átalakítják ezt a szektort – véli Tóth M. Gábor ügyvéd.

Ébresszük fel a zöld óriást!

A zöldkötvények pozitív megerősítésként szolgálnak azzal, hogy a zöldprojektekben való részvételre ösztönzik a kibocsátókat – véli Al-Hilal István, a Fidelity International magyaror­szági és romániai értékesítési vezetője.

Ügyvédrobotok

Bár nem jobban, mint bármely más szakmában, de valóban: el fognak tűnni vagy legalábbis meg fognak tizedelődni a mai klasszikus ügyvédek.

Mit is kellene szeretnünk?

Minden jel arra mutat, hogy a Föld átlaghőmérsékletének növekedéséért felelős légkörszennyezés nem, legfeljebb a szennyező cégek neve változik – véli Szentgyörgyi Zsuzsa, villamosmérnök.

Az Y generáció nemcsak lehetőség, hanem kockázat is

Az új generációk nemcsak mint fogyasztók, de mint munkavállalók is kockázati tényezőként jelennek meg a cégvezetők előtt – véli Robert Stöllinger, a KPMG Magyarország vezérigazgatója.

A jövő versenyképes Magyarországa

A jövő versenyképes Magyarországát elsősorban a humán erőforrás fejlesztésére kell alapozni – véli Bartha Attila, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója.
Világgazdaság Piactér