Külföldi gazdaság

Sürgeti a fejlesztéseket a kamaraelnök

A kilábaláshoz minél gyorsabb fejlesztésekre van szükség. Pest megyét segítették a kormányzati programok, hogy kiheverje a válságot, a hosszabb távú kilátásokon pedig sokat javít, hogy az Európai Unió következő hétéves költségvetési ciklusában a megye önállóan, nem Budapest mutatóihoz kötve vehet részt a pályázatokban – mondta Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újraválasztott elnöke.

Egységes tesztelési protokollra lenne szükség

A tagállamok közötti egységes szűrési protokoll bevezetésének koordinálását kéri több mint ötezer turisztikai és légi közlekedési vállalat az Európai Bizottságtól. A karanténkorlátozások kivezetésével a határokat megnyithatnák az országok, és újraindulhatna az európai turizmus.

Eredménytelenül blöfföltek a britek

Valószínűleg nem emelkedik törvényerőre a botrányos brit belső piaci törvény, miután az Egyesült Államok is jelezte, hogy azt a Brexit-megállapodás megsértésének tekinti, és nem támogatja. Az EU pozitívan nyilatkozott a tárgyalások folytatásáról.

Keresettek a feltörekvő piaci kötvények

Majdnem három hónapja szakadatlanul áramlik a tőke a feltörekvő piaci kötvényekbe. A viszonylag alacsony hitelminősítésű állampapírok és vállalati kötvények akár még hónapokig is vonzók maradhatnak a vásárlók számára, miután a fejlett országokban a jegybanki vásárlás erősen leszorította a hozamokat.
Világgazdaság Piactér