Magyar vállalatok

Stabilan növekednek a húsfeldolgozók

Húzóágazat a feldolgozóiparon belül a húsfeldolgozás, tavaly hazánkban 853 piaci szereplő 833,6 milliárd forintos árbevételt ért el.

Kis részben magyar lehet a turbinaház

A két új paksi blokk turbinaszigetére kiírt 711 millió eurós pályázat két ajánlattevőjének egyike a magyarországi pozíciókkal is rendelkező GE. A turbináról és a hazai beszállítási lehetőségekről Szenes Gábor, a GE Power kereskedelmi igazgatója nyilatkozott a Világgazdaságnak.

Már idén felpöröghet a lóversenyfogadás

Dinamikus növekedéssel néhány éven belül 8-10 milliárd forintos éves árbevételt érne el a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. A Szerencsejáték Zrt.-vel való együttműködés mellett ehhez az online fogadási oldal lendületére éppúgy szükség van, mint az új típusú játékok folyamatos bevezetésére.

Ma már minden a digitalizáción múlik

Az ország jövőbeli versenyképességének egyik kulcsa, hogy már ma megfelelő szinten foglalkozzunk a digitalizációval – erről Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke beszélt a Világgazdaságnak a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése előtt.

Világgazdaság Piactér