Sportgazdaság

Tömegverekedés tört ki egy orosz és egy ukrán focicsapat között

Az orosz Shinnyik és az ukrán Minay csapata véletlenül ugyanabba a hotelbe foglalt szállást. Az orosz és az ukrán játékosok között tömegverekedés tört ki.

Az orosz–ukrán háború kitörése óta a nemzetközi sportszövetségek kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a különböző nemzetközi kupákban az ukrán válogatottak és klubcsapatok lehetőség szerint ne kerüljenek szembe orosz és fehérorosz csapatokkal – már persze ha az adott sportágból nem zárták ki az utóbbiakat. Arra, hogy erre miért van szükség, ékes példát szolgáltatnak a törökországi Antalyában történtek, ahol egy orosz és egy ukrán labdarúgócsapat egyszerre edzőtáborozott – számolt be az orosz RBC Sport oldala.

Royal Seginus Antalya
orosz-ukrán tömegverekedés
Tömegverekedés tört ki egy orosz és egy ukrán focicsapat között az antalyai Royal Seginus hotelben.
Fotó: Booking.com

Az orosz Shinnyik Jaroszlavl és az ukrán FC Minaj csapata egyaránt az antalyai Royal Seginus hotelben foglalt magának szállást. A találkozás a két delegáció között kódolva volt, és miután megtörtént, a konfrontáció sem maradt el.

Kedden a Shinnyik sajtószolgálata is megerősítette a hír, mely szerint február 14-án a játékosok között verekedés történt. Az esetet követően úgy döntöttek, hogy az egyik csapatot átköltöztetik egy másik szállodába.

A RIA beszámoló alapján a Minaj klubjának több tagja provokálta a Shinnyik vezetőjét, hogy énekelje el az ukrán himnuszt. A válasz az volt, hogy menjenek ki az utcára, és rendezzék el a dolgot egyszer és mindenkorra. A szálloda személyzete azonban beavatkozott, így nem fajult tettlegességig a dolog.

Később azonban nem maradt el a verekedés. Az ukrán klub több játékosa egy liftben futott össze az oroszok egyik focistájával, ahol megverték. A lift azonban egy olyan emeletre érkezett, ahol a Jaroszlavl játékosai várakoztak, és tömegverekedés tört ki a focisták között. 

A verekedést követően a zúzódások mellett a Shinnyik egyik labdarúgójánál bordatörés, egy másiknál pedig ujjtörés gyanúja állt fent. Mindkét csapat érintett játékosait orvosi vizsgálatoknak vetik alá.

Az oroszok teljes kitiltását követeli az olimpiáról Zelenszkij

Eddig négy ország jelezte, hogy biztosan bojkottálják majd a játékokat, ha orosz sportolók is ott lehetnek, az Egyesült Államok pedig csak akkor marad távol, ha az orosz sportolók hazájuk színeiben állnak startvonalhoz.

 

Törökország Ukrajna Oroszország
Kapcsolódó cikkek