Telekommunikáció

Megszünteti a politikai tartalmakat a Facebook

Zuckerberg: az USA-ban leállítottuk a politikai szervezetek ajánlását, és most az a szándékunk, hogy ezt az egész világra kiterjesztjük.

Nem ajánl többé politikai szervezeteket felhasználóinak a Facebook – jelentette be szerdán Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és vezetője.

Az Egyesült Államokban a választások közeledtével leállítottuk a politikai szervezetek ajánlását, és most az a szándékunk, hogy ezt az egész világra kiterjesztjük

- közölte Zuckerberg a vállalat negyedéves eredményeinek ismertetésekor. A vállalat 2020-ban 86 milliárd dolláros forgalmat termelt, és 29 milliárd dollár profitra tett szert, ami 58 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

Fotó: AFP

„Szeptemberben bejelentettük, hogy egy év alatt több mint egymillió csoportot távolítottunk el, de számos olyan csoport létezik, amelyekbe nem szeretnénk bátorítani a belépést, noha nem sértik a működési szabályzatunkat” – szögezte le Zuckerberg, aki az elmúlt években egyre növekvő nyomásra elszánta magát, hogy a közösségi oldal fellépjen az álhírek ellen és szabályozni kezdje az oldalon megjelenő tartalmakat.

Zuckerberg arra is kitért, hogy

a Facebook munkatársai azon dolgoznak, hogy a felhasználók falán kevesebb politikai tartalom jelenjen meg.

„Természetesen, akik óhajtanak, azok a jövőben is folytathatnak politikai vitákat és csatlakozhatnak politikai csoportokhoz” – tette hozzá Zuckerberg.

politika Facebook
Kapcsolódó cikkek