Újabb Huawei okostelefon érkezik a magyar piacra, a nova 9 SE április közepétől lesz elérhető, illetve egy új táblagépet is piacra dob majd nálunk a cég. Az új mobil nagy teljesítményű kamerarendszerrel és integrált videózási funkciókkal rendelkezik.

Az eszköz a hazai piacon jelenleg kapható legtöbb okostelefonnál nagyobb, 108 megapixeles felbontású kamerával szerelt. A gyengébb fényviszonyok közötti fotózás érdekében a készüléket szuper éjszakai felvétel funkcióval is kiegészítették, valamint fejlett, többkockás zajcsökkentési technológiával rendelkezik, amely növelve a fényerőt, sötét környezetben is képes fényképezni.

Fotó: Huawei

Az eszköz a Huawei saját operációs rendszerével, a HarmonyOS-szel rendelkezik, 8 gigabyte-os memórát és 128 gigabyte-os tárhelyet, Qualcomm Snapdragon 680 processzort kapott. A nova 9 SE-nek 4000 milliamper per órás akkumulátora van és a 66 wattos SuperCharge gyorstöltésnek köszönhetően mindössze 15 perc alatt 60 százalékra, 36 perc alatt 100 százalékra tölthető fel.

A magyar piacra várhatóan április második felében érkező Huawei MatePad szintén a cég saját, HarmonyOS megoldását használja, és a készülékhez Huawei Smart billentyűzet is tartozik, amely automatikusan párosítható az eszközzel, így a táblagépet hordozható laptoppá lehet átalakítani. A billentyűzet összehajtva vékony és masszív elülső és hátsó tokká alakul, amely megvédi a tabletet a karcolásoktól és sérülésektől.

A MatePad 10,4 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, a 2K felbontású HD képernyő támogatja a többérintéses funkciót. A készülékben a Huawei HiSilicon Kirin 710A nyolcmagos processzora dolgozik. A táblagép két változatban lesz elérhető, LTE és kizárólagos wifis verzió lesz kapható belőle.