Az egyik új iPhone 14-es modell tömeggyártásának előkészítése három hét késésben van az ütemtervhez képest – írta még szerdán a Nikkei Asia, hozzátéve, hogy a csúszás oka az Apple egyik legnagyobb partnerének leállása.

Kiev,,Ukraine,-,May,6,,2020:,Close-up,Image,Of,The
Fotó: Shutterstock

Egy nappal később a gazdasági portál azt is megírta, hogy a szóban forgó modell az iPhone 14 Max, amelyet az iPhone 14 és az iPhone Pro modellekkel együtt szeptemberre vár a piac. A tervek szerint az okostelefonok tömeggyártását augusztus elején kellene kezdeni, hetekkel az új termékek hivatalos bemutatója előtt. Az iPhone Max tömeggyártása azonban a legújabb hírek szerint legkorábban augusztus közepén kezdődhet el, az Apple telefonok egyik kínai összeszerelőjénél, a Pegatron sanghaji gyárában elrendelt kényszerszünet miatt. A Pegatron kínai üzemének a koronavírusos esetek emelkedése miatt Sanghajban bevezetett vesztegzár idején kellett leállnia. Emiatt csúszik az új telefonok tervezése, amely jelenleg a hírek szerint a mérnöki ellenőrzési teszteknél tart.

Hiánycikk lehet az iPhone

Az ultraszigorú sanghaji lezárások betettek az okostelefont gyártó cégnek.

Az Apple a cég állítása szerint ennek ellenére is elkezdi az Az iPhone 14-es modellek gyártásának előkészítését már júliusban; új termékek időben eljutnak az Apple két legnagyobb összeszerelő partneréhez, a Foxconn-hoz és a Pegatronhoz, és augusztusban megindulhat a tömeggyártást. Az Apple állítólag már jelezte a Foxconn-nak, hogy kezdjen el munkásokat verbuválni a gyáraiba az új iPhone-ok gyártásához, nehogy egy újabb lezárás megtörje az ellátási láncot. A Pegatronnál is gyorsítani kell a tömegtermelés előkészítését, ami korlátozhatja az üzemek kezdeti kapacitását.