A Siemens kilép a Fujitsuval közös PC-üzletből

Vállalatok

Az eredetileg tervezettnél 50 millió euróval kevesebbért vásárolja ki a Fujitsu a Siemens 50 százalékos üzletrészét közös számítógépgyártó vállalkozásukból. A 450 millió eurós tranzakció várhatóan a jövő év április 1-jén zárul le. A mobiltelefon-előállítás és más távközlési területek után így a PC- és a noteszgépgyártásból is kiszáll a német ipari konszern. Mint ismert, a Siemens erre a profilra 1989-ben hozott létre közös céget Fujitsu Siemens néven japán partnerével. A tíz évre kötött – 2009. szeptember végéig szóló – megállapodás szerint a feleknek a szerződés lejárta előtt egy évvel joguk van kiszállni az üzletből. Hírek szerint a müncheni konszern a végső döntés előtt a PC-piac több szereplőjével is tárgyalt erről. A Fujitsu Siemens néven ismert közös cég mára több mint tízezer főt foglalkoztató vállalattá nőtte ki magát, éves bevétele közel hétmilliárd euró, adózás előtti nyeresége pedig legutóbb elérte a 105 milliót. A társaságnak Magyarországon is van egy negyvenfős leánycége, a márka az itteni PC-piac három meghatározó cége között szerepel. VG

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér