Amerikába megy a magyar informatikai cég

Vállalatok

Várhatóan március végéig megalakítja amerikai leányvállalatát a Starschema Kft. – mondta érdeklődésünkre Csillag Péter ügyvezető igazgató. A tengerentúli terjeszkedésről a gyorsan bővülő ottani ügyfélkör miatt döntött a big datához (nagy mennyiségű adat kezelése és hatékony feldolgozása) kapcsolódó tanácsadással és egyedi rendszerfejlesztéssel foglalkozó cég. A vállalatalapítás jogi folyamatának lezárását követően, tavasszal Magyarországról utaznak majd ki a technológiát jól ismerő hazai szakemberek az Egyesült Államokba.


A Starschema az elmúlt években gyorsan növelte árbevételét, az idén várhatóan 80-90 százalékkal bővül a forgalma 2014-hez képest. Már novemberre elérte az egymilliárd forintot, az egész évre pedig több mint 1,2 milliárdot tervez. Mivel a bevétel túlnyomó többsége a tanácsadásból és az egyéni igényeket kiszolgáló fejlesztésből adódik, a létszám is dinamikusan nő a vállalatnál, évente harminc-negyven új munkatársat vesznek fel, jelenleg már több mint hetvenen dolgoznak a cégnél.


A Starschema a múlt évben létrehozta saját szoftverfejlesztési részlegét, amely elkészített egy adatvirtualizációs alkalmazást. Ennek további fejlesztésére és forgalmazására az elképzelések szerint külön céget hoznának létre, és a nemzetközi terjeszkedés felgyorsítására közel 1,5 millió dollárnyi kockázati tőkét vonnának be. Több potenciális magyarországi befektetővel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat. „Bízom benne, hogy 2016 első negyedévében sikerül lezárnunk az ügyletet valamelyik hazai céggel – mondta Csillag Péter –, ha mégsem, akkor valószínűleg a big data piacot jobban ismerő külföldi befektető bevonásával folytatjuk.”

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér