Amerikai céget alapított a Starschema

Vállalatok
Az év elején létrehozta amerikai leányvállalatát a Starschema a további terjeszkedés támogatására, a tavaly 35 fővel bővülő cég idén az első fél évben 35-40 újabb munkatársat venne fel.

Leányvállalatot hozott létre az Egyesült Államokban az év elején az árbevételét a múlt évben megduplázó Starschema Kft. – közölte érdeklődésünkre Csillag Péter, a társaság ügyvezető igazgatója. Az egyelőre néhány hazai technológiai szakemberrel, illetve helyi értékesítővel és marketingessel működő amerikai érdekeltség feladata a tengerentúli ügyfelek kiszolgálása, illetve új partnerek felkutatása lesz. „A Fortune 500 listán megtalálható, nagy nemzetközi cégek vannak a megbízóink között, és ők, valamint a konferenciákon, szakmai napokon megismert potenciális ügyfelek is jelezték, hogy igény lenne helyi támogatásra az amerikai piacon, ezért döntöttünk a terjeszkedés mellett” – mondta Csillag Péter.


A big datához (nagy mennyiségű adat kezelése és hatékony feldolgozása) kapcsolódó tanácsadással és egyedi rendszerfejlesztéssel foglalkozó cég a múlt évben 1,24 milliárd forintos bevételt ért el, ami kétszerese a 2014-es eredménynek. A társaság forgalmának mintegy 80 százaléka származik Magyarországon kívülről, és bár továbbra is a konzultációs tevékenység a meghatározó, egyre nagyobb szerepet játszik a vállalat életében a szoftverfejlesztés is. Az Egyesült Államokon és Európán kívül többek között Hongkongból, Brazíliából és Argentínából is érdeklődnek a Starschema megoldásai iránt – jelezte a cégvezető. Az Inc. magazin közelmúltban nyilvánosságra hozott listáján az egymillió euró éves árbevétel feletti magyar informatikai vállalkozások között a leggyorsabb ütemben fejlődő társaság lett a Starschema. A rangsor számításánál a szerkesztők a 2012 és 2014 közötti eredményeket vették figyelembe. Az Inc. amerikai listáján korábban olyan, mára óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Face­book, a Microsoft vagy az Oracle.


A múlt év végén már mintegy kilencvenen dolgoztak a magyar informatikai társaságnál, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 35 fővel bővült a létszám. A piaci igények kiszolgálása érdekében az idén is további jelentős fejlesztésre készülnek, csak az első fél évben 30-40 új munkatárs felvételével számol Csillag Péter. Erre az évre kétmilliárd forint fölötti bevételt terveznek a társaságnál.


A vállalat előrehaladott tárgyalásokat folytat egy magyar kockázati tőkecéggel 1,3 millió dollár körüli tőkebevonásról. Ebből az összegből az általuk megalkotott adatvirtualizációs alkalmazás (VirtDB) piaci bevezetését és forgalmazását finanszíroznák, egy külön társaságot létrehozva erre a célra. Csillag Péter közlése szerint már a folyamat legvégén járnak, és akár néhány héten belül megköthetik a szerződést.

Óriási üzletre készül a Real Madrid és az Adidas

Minden idők egyik legnagyobb volumenű szponzori szerződésének megkötése előtt áll a futballklub és a sportszergyártó.

Nem az önéletrajzon buknak el az álláskeresők

A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a pályázók inkább az interjú során hasalnak el az álláskeresés folyamán. A cégek nem szeretnek visszajelezni.
Világgazdaság Piactér