Barkácspiaci offenzívába kezd az idén a 3e hazánkban

Vállalati Hírek | Vállalatok

Olyan piaci rést kíván kitölteni a magyarországi barkácspiacon az ausztriai 3e Handels- und Dienstleistungs, amely a Bricostore múlt év végi kivonulása, illetve a válság következményeit viselő Baumax és Praktiker költségcsökkentő intézkedései miatt nyíltak meg a számára. A társaság neve nem új Magyarországon: az 1989-ben alapított welsi anyavállalat – lényegében egy iparcikk-beszerzési társulás –, 1999-ben hozta létre magyarországi leányvállalatát, a 3e Consulting Kft-t. Tagvállalatain keresztül a 3e már 2005-ben 35 olyan iparcikk kereskedő társasággal volt jelen Magyarországon, amelyek a sajátjaik mellett 50 további üzletet is elláttak áruval. A tagvállalatok közül 2005-től tíz alkalmazta azt a Ausztriában addigra bevált, Let”s do it nevű üzleti koncepciót, amelyre alapozva most magyarországi terjeszkedési offenzívát hirdetett az osztrák anyavállalat vezérigazgatója.


Günther Pacher tegnap bejelentette, hogy cége fő versenyelőnyét professzionális és átfogó szakmai tanácsadásában látja, éppen abban, amin tapasztalata szerint a rivális barkácsláncok egyebek között spórolni kényszerültek. Ugyanezen előnyt emelte ki a Let”s do it erősségeként 2005-ben is.


Korábbi hírek szerint a 3e-hez ingyen lehet csatlakozni, és ingyen kapja meg a knowhow-t is a leendő partner, viszont ugyanúgy 100-150 ezer eurójába kerül az indulókészlet beszerzése, mint az új arculat és a berendezés kialakítása is. A tagok a 3e-nek egyszerre franchise-szerű partnerei és résztulajdonosai is.


Tavaly a 3e csoport 247 tagvállalata együtt 530 eurós forgalmat ért el, 2,9 százalékkal kisebbet, mint amennyi az egy évvel korábbi forgalom volt. A bevétel meghatározó része, 413 millió euró Ausztriában keletkezett, ez a szám 2,4 százalékos csökkenést takar. A csoportnak Magyarországon 25 tagvállalata van, vagyis 10-zel kevesebb, mint 2005-ben.

A Fitch is felminősítette Magyarországot

Kettőből kettő: az S&P után a Fitch is felminősítette a magyar adósbesorolást.

Rengetegen dolgoznak a problémáink megoldásán

A munkavállalók 3,5 százalékának, csaknem 160 ezer alkalmazottnak az a fő tevékenysége, hogy problémákat old meg.
Világgazdaság Piactér