Csúcson az Adidas

Vállalatok

A papír a befektetők egyik kedvence, a június eleji esést követően az előző napokban indult rohamléptekkel a piac után, a mostani jó hangulatban pedig új abszolút csúcsra tudott menni, a frankfurti Xetran 47,76 eurón forog. Herbert Hainer, a német sportszergyártó vezérigazgatója a múlt héten megerősítette az ez évi eredményvárakozást, miszerint az árbevétel alacsony egyszámjegyű mértékben, a nettó profit pedig mintegy 15%-kal bővülhet. Hozzátette azt is, hogy a 2008-as év a kínai olimpiával és az osztrák-svájci futball EB-vel „A Sportév” lesz a vállalat történetében. A részvényárfolyamnak az előző napokban többek között a nagy vetélytárs Nike elemzői várakozásokat túlszárnyaló eredménye, valamint az USA-ban minden idők legnagyobb Adidas reklámkampányának elindítása (a kampány arca: David Beckham) is jót tett, tovább növelve a szektorral kapcsolatos optimizmust. A vállalattal kapcsolatban az augusztus 8-ai dátumot érdemes szem előtt tartani, ekkor teszik közzé ugyanis az első féléves eredményt. Ezzel kapcsolatban a piac elsősorban a 2005-ben akvirált Reebok második negyedéves eredményére és megrendelés állományára lesz kíváncsi.

17:01
Gazdaság

Nagyot zuhantak a nagy cégek beruházásai

Tavaly 20 százalékkal estek a beruházások, ebben a költségvetési szervek és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások is szerepet játszottak.
14:57
Gazdaságpolitika

A Brexit lenyomja még a reklámpiacot is

A bizonytalanságok miatt a brit cégek máris visszafogják befektetéseiket, s újabb nagy értékpapír-kereskedő jelentette be, hogy elköltözik Londonból.
Világgazdaság Piactér