Csúcson az Adidas

Vállalatok

A papír a befektetők egyik kedvence, a június eleji esést követően az előző napokban indult rohamléptekkel a piac után, a mostani jó hangulatban pedig új abszolút csúcsra tudott menni, a frankfurti Xetran 47,76 eurón forog. Herbert Hainer, a német sportszergyártó vezérigazgatója a múlt héten megerősítette az ez évi eredményvárakozást, miszerint az árbevétel alacsony egyszámjegyű mértékben, a nettó profit pedig mintegy 15%-kal bővülhet. Hozzátette azt is, hogy a 2008-as év a kínai olimpiával és az osztrák-svájci futball EB-vel „A Sportév” lesz a vállalat történetében. A részvényárfolyamnak az előző napokban többek között a nagy vetélytárs Nike elemzői várakozásokat túlszárnyaló eredménye, valamint az USA-ban minden idők legnagyobb Adidas reklámkampányának elindítása (a kampány arca: David Beckham) is jót tett, tovább növelve a szektorral kapcsolatos optimizmust. A vállalattal kapcsolatban az augusztus 8-ai dátumot érdemes szem előtt tartani, ekkor teszik közzé ugyanis az első féléves eredményt. Ezzel kapcsolatban a piac elsősorban a 2005-ben akvirált Reebok második negyedéves eredményére és megrendelés állományára lesz kíváncsi.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér