Egyre többen fizetnek euróval a magyar Praktikerekben

Kereskedelem | Vállalatok
Havonta körülbelül 200 ezer euró a Praktiker valutabevétele, miután a cég mindegyik áruházában lehetővé tették ezt a fizetési módot.

A barkácslánc az éppen két éve nyílt esztergomi áruházában tette lehetővé először az euróval való fizetést, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a szlovákiai vásárlókat is megnyerje, ahol akkor már hivatalos pénznem volt az euró. Ma már azonban mind a 21 áruházban elfogadják az eurót, így az árbevétel mintegy két százalékát teszi ki a valutás vásárlások értéke.


Az áruházak főinformációs pultjánál, valamint a cég honlapján hetente meghirdetik a forint/euró árfolyamot, ami nincs közvetlen összefüggésben a pénzintézetek árfolyamával. A pénztáraknál csak papírpénzt fogadnak el, a visszajáró összeget minden esetben forintban adják. Az euró váltására, illetve fémpénz elfogadására vagy visszaadására egyelőre nincs lehetőség.


A Praktiker tapasztalatai szerint az euróval fizetők számának dinamikus növekedése főleg a határon túlról érkező vásárlóknak, illetve a Magyarországon élő, ingatlannal rendelkező külföldieknek köszönhető.

Kiderült, hol a legdrágább a mozijegy a világon

Egyes országokban a hagyományos és a 3D-s filmek közötti jegyárak akár több, mint 30 százalékkal is eltérhetnek egymástól.

Az ekhós nehezen kap babavárót

Több olyan visszajelzés érkezett a Világgazdasághoz, amely szerint az ekhós adózási forma fennakad a pénzintézeteknél hitelbírálatkor.
Világgazdaság Piactér