Enyhülő károk

Mezőgazdaság | Vállalatok

A kormány az elemi károk okozta nehézségek áthidalására a gazdálkodók terheiből átvállal 72,5 milliárd forintot – jelentette be az agrárminiszter. Az állami segítséget a gazdálkodók által felvett hitelek egy részének törlesztésére, esetenként a jövedelemkiesés pótlására fordítják.

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerint a tárca a 72,5 milliárdból 12,5 milliárdot a jövő évre csoportosított át. Ezért az összegért az elmaradott térségekben elemi károkat szenvedett gazdálkodók folyamodhatnak majd. Az idei évre elkülönített keretből – 60 milliárd forint – 15 milliárdot azoknak a gazdálkodóknak szánnak, akiknek nincs ugyan hiteltartozásuk, de egy-egy kultúra esetén legalább 25 százalékos jövedelemkiesést kellett elszenvedniük az elemi károk következtében.

A fennmaradó összeget még az idén kifizeti a kormány azoknak a bankkölcsönöknek a törlesztésére, amelyek elemi károk miatt nehéz helyzetbe került gazdálkodók terheit növelnék elviselhetetlen mértékben – jelentette ki a miniszter.

Németh Imre utalt arra: eredetileg a mezőgazdaság versenyképességének fokozására szánták ezt a pénzt. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került gazdáknak azonban gyors segítségre van szükségük.

Szoboszlai Dominik a klubváltásról beszélt egy interjúban

Ha lesz egy klub, amelyik engem akar és hajlandó ennyi pénzt kifizetni értem, akkor örülni fogok, hogy elértem valamit – mondta a Figyelőnek a Salzburg magyar válogatott középpályása.

A vártnál kevésbé nőtt a munkanélküliség az euróövezetben

Májusban 14,366 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban, ebből 12,146 millióan az euróövezetben.

Nyert a járványhelyzeten a Family Frost

A túraútvonalakon árusító cég négyszázmillió forint osztalékot fizetett.

Kétféle bérlakásprogram vár támogatásra

Egyelőre csak az üzleti típusú, vállalkozói bérlakásépítés témája merült fel a rozsdaövezeti akcióterületek kapcsán.
Világgazdaság Piactér