Ha péntek van, jöhet a lezser "jeans day"

Vállalatok

Az öltöny, nyakkendő, jól szabott kosztüm nem kimondottan nagy kreativitásra vall, ám a menedzservilág öltözködési előírásai ezt követelik meg. Kivéve, ha péntek van, mert akkor jöhet a “jeans day” – fogalmaz Forgó D. Napsugár designer.

A szakember szerint – a meetingek, brifingek és dealek között lavírozva – az öltözködésben ez az egyetlen nap, amely kibúvót jelent. A vállalati, sőt a közalkalmazottak “elit alakulatai” is fellélegezhetnek kicsit.

No persze a lezserebb farmerviseletet csak azok engedhetik meg maguknak, akik erre a napra nem szerveznek külső találkozót, nincs ügyféltalálkozójuk. Ők egy napra mentesülnek a szorongató nyakkendők és protokoll-selyemharisnyák kényelmetlensége alól.

Az itthoni “jeans day” a férfiaknál farmert, vászonnadrágot és merészebb színeket, textúrákat is megenged. Érdemes ügyelni az összhatás eleganciájának megtartására, a túlzások kerülésére és az igényesség hangsúlyozására, hiszen a munkahely zárt és hivatalos hangulata ezt még pénteken is megköveteli – tanácsolja a szakember.

A póló-zakó kombinációja kimondottan közkedvelt, és mindezt egy farmernadrággal viselve még kényelmes is. A rövidnadrág azonban szigorúan tilos, sőt illetlen akkor is, ha anyaga történetesen farmer – hangsúlyozza Forgó D. Napsugár.

A hölgyeknél pénteken előkerülhetnek a gardróbból az egyéniségüket közelebbről megmutató divatszínek, valamint a nőies szabásvonalú ruhák. A pénteki öltözék bátran különbözhet a hétfőtől csütörtökig hordott szigorú formaruhától, akár bolondos és vidám ruhadarabok is felvehetők. Túlzásokba azonban nem ildomos esni. A top lehet vidám, sőt a testformákat előnyösen kiemelő, de ne mutasson “túl sokat” viselőjéből. Vagyis ne villanjon ki a has, ne legyen ízléstelenül mély a dekoltázs. A szoknya hossza is legyen decens, elvégre aktahegyek várnak a hölgyekre és nem a szombat esti mulatozás – hívja fel a figyelmet a designer.

Fájna a költségvetésnek az áfakulcs csökkentése

Még biztosan nem lesz univerzális áfacsökkentés, így legkorábban 2021-ben mérséklődhet az adókulcs.

Hibernálhatja a normalizációt a jegybank

A monetáris politika idén már nem változik érdemben az elemzők szerint, legfeljebb kisebb finomhangolás jöhet.
Világgazdaság Piactér