Havonta ötven új dolgozót vesz fel a GE

Vállalatok
Havonta mintegy ötven új munkatársat vesznek fel a budapesti GE Globális Üzleti Szolgáltató Központba, ahol jelenleg 250-en dolgoznak – tudtuk meg Joerg Bauertől, a GE Magyarország több mint fél éve kinevezett elnökétől.

A cégvezető szerint a különböző európai pénzügyi feladatok támogatásával foglalkozó részlegnél a teljes kapacitás elérésekor több mint ezer embert foglalkoztatnak majd. A budapesti létesítmény létszáma azonban ennél nagyobb is lehet, mivel elképzelhető, hogy további, a cég belső működését hatékonyabbá tévő tevékenységeket telepítenek ide. Az üzleti szolgáltató központot idén februárban avatták fel. Magyarország mellett szólt, hogy a társaság már 1989 óta van jelen az országban, emellett a jelenlegi több mint 13500 munkatárs is megkönnyítette a központ indulását.


Folyamatosan toborozzák a fejlesztőmérnököket a cég egy másik jelentős, 11 milliárd forintos beruházással megvalósuló projektjéhez, a GE Healthcare-hez. Az ötmilliárd forintnyi saját forrásból és hatmilliárdos állami támogatásból két egyetemmel, illetve az Országos Onkológiai Intézettel együtt létrehozott konzorciumban megvalósuló kutatás-fejlesztéshez eddig 70 magasan képzett hazai programozót vett fel a cég, de a tervek szerint összesen 170-en dolgoznak majd a létesítményben – mondta el Joerg Bauer. Hozzátette, hogy a fejlesztés során az egészségügyben használt ipari internethez kapcsolódó szoftver technológiákon dolgoznak a világpiac számára.


Joerg Bauer elmondta, hogy a GE létrehozott egy új platformot – a Predix-et –, amely képes az iparban keletkező nagy adatmennyiség feldolgozásával összefüggő komplex igények kezelésére. Bármilyen rendszerre vagy gépre fejleszthetők alkalmazások, amelyek az ipari internetre kötve távolról menedzselhetők. A platformra épülő új megoldások könnyen integrálhatók a már meglévő szoftveres és adatkezelő infrastruktúrákhoz.


A múlt évben a 2012-es 1395 milliárd forinthoz képest növelni tudta bevételét a 12 gyárat működtető GE Hungary Kft. és az idén is további bővülést terveznek. Magyarország a növekvő piacnak számító közép és kelet-európai GE-régió fontos része, hiszen a térség munkatársainak fele itt dolgozik. Joerg Bauer szerint pozitív üzenete van annak, hogy a magyar gazdaság nő, és a bizalmi indexek eredményei is azt mutatják, hogy jó irányba indult el az ország. A szakember szerint bár a közvetlen külföldi tőkebefektetés fontos mutatója annak, mennyire vonzó egy ország, ám teljes képet akkor mutat, ha nem csak az új befektetéseket, hanem a már itt lévő cégek által a meglévő eszközeikre költött összegeket is figyelembe vesszük.

Titokban viszik ki Venezuelából az aranyat

A The Wall Street Journal szerint Venezuela titokban kiárusítja az aranykészletét. Több mint 7 tonna már Afrikában található.

Photon: beindult a fotósok és videósok Uberje

A 2017-ben indított cég ügyvezetője szerint a startup-ökoszisztéma Magyarországon az aranykorát éli, de azért vannak olyan akadályok, amelyekkel mindenkinek meg kell küzdenie.
Világgazdaság Piactér