Hiába a béremelések, nagy bajban vannak a hipermarketek

Kereskedelem | Vállalatok

Dolgozók ezrei hiányoznak a hipermarketcégektől, azok pedig, akikre szükségük lenne, már rég nincsenek a munkaerőpiacon – írta a hvg.hu. A nagy külföldi hálózatok többsége százalékban kifejezve két számjegyű béremeléssel reagált az egyre feszítőbb munkaerőhiányra.


Hiába van sok álláskereső, aki legutóbb a kereskedelemben dolgozott, a kínálat nincs arányban a kereslettel, azaz nem olyanok vannak állás nélkül, akikre szükség van. És nagyon úgy néz ki, hogy ezen a kényszerbéremelések sem nagyon tudnak segíteni.


A Tescónál például országszerte százas nagyságrendben folyamatosan “vannak nyitott pozíciók”, azaz mindenhová sok dolgozót keresnek,gyakorlatilag az összes fajta tevékenységre. Nem sokkal jobb a helyzet a milliárdos béremelést nemrég bejelentő Auchannál sem. A cég kommunikációs vezetője elmondta: ez a gyakorlatuk hasonló a tavalyihoz, amikor is már október elején belépett az akkor 1,2 milliárdos bérfejlesztés. Az elsősorban a dolgozók elkötelezettségének növelésére, megtartásukra, az elvándorlás megállítására, csökkentésére irányult.

17:06
Gazdaság

Az MI már azt is tudja, mikor halunk meg

Az MI a páciensek személyes adatai, a kezelésükhöz kapcsolódó információk alapján meg tudja ­jósolni, hogy meddig élhetnek.
16:33
Gazdaság

Még luxus a megtakarítás

Még mindig gyors az orosz bérdinamika, és bővül a fogyasztás is, az adatok azonban csalókák.
Világgazdaság Piactér