Kulturális negyed a sörgyári telepen

Ingatlan | Vállalatok

Mintegy 980 ezer eurós költségvetéssel megkezdődhet a volt Kőbányai Sörgyár egyik, több mint 20 éve kihasználatlan telepe megújításának előkészítése az Európai Unió Mister Interreg III/B Cadses elnevezésű projektje keretében – mondta Fecske Károly, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten. 

Hozzátette: a volt katonai és ipari területek hasznosítását célzó EU projektben az azt vezető olasz Ferrara tartomány mellett részt vett Rimini önkormányzata, a német Friedrich-Alexander egyetem, a cseh Velka Hledsebe önkormányzata, és a kassai regionális önkormányzat.

Fecske Károly kiemelte: a főváros X. kerületében, a Csajkovszkij park melletti 20 hektáros terület megújításának előkészítése során kidolgozzák, hogy miként lehet magántőkét bevonni a volt katonai és ipari telepek megújítására.


A volt sörgyári területen mintegy 250 ezer négyzetméteres beépítettségű szórakoztató és kulturális negyed jöhet létre, aminek becsült költsége 90-110 milliárd forint. (MTI Eco)

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér