Lefaraghatók az energiaköltségek

Ipar | Vállalatok
A fókuszban a vállalatok erőforrásainak hatékony felhasználása. Ha a hatékonyság növelése a cél, a személyi költségek csökkentésére számos eredményes alternatíva van. Az energia- és az anyagfelhasználás az a két terület, ahol a vállalatok a legnagyobb megtakarítást érhetik el. Ha azonban ezt tűzik ki célul, egy dolog létfontosságú: egyre integratívabb folyamatokat kell megvalósítaniuk.

A németországi Fraunhofer Instituts für System- und Innovationsforschung (ISI) és a Fraunhofer Gesellschaft (FhG) tanulmánya szerint a hatékony technológiák folyamatorientált módon történő alkalmazása akár 15 százalékkal csökkentheti az energiaköltségeket. Habár az energiát hatékonyan felhasználó gyártás is csökkenti a költségeket és növeli a versenyképességet, a mindennapokban ezt gyakran elfelejtik.


Az autógyárak vezetőinek 60 százaléka például úgy gondolja, hogy gyártási folyamataikban legfeljebb 10 százalékos energia-megtakarítást érhetnek el, míg ez a szám a gépgyártó iparban akár 20 százalék is lehet. Az FhG becslése szerint a teljes ipari termelés potenciális megtakarítása 25-30 százalék.


De hogyan valósítható meg?


Módszerek a nagyobb hatékonyság elérésére
– A hatékony visszacsatoló rendszerekkel időben felismerhetők a folyamatok eltérései, így minden erőforrásnál jelentős megtakarítás érhető el. A hézagmentes felügyelet minimalizálja a hibákat még a legdecentralizáltabb folyamatok esetében is.


-A Plant Asset Management rendszer hosszú távon tervezhetővé teszi a gyártás- és folyamatmenedzsmenti intézkedéseket. Például a kulcsfontosságú alkatrészek hosszú élettartama és kopásállósága hozzájárul az állásidők csökkenéséhez, mivel kevesebb karbantartásra és javításra van szükség.


-Az integratív gyártás – különösen a mechanikai, termikus és kémiai gyártó rendszerekben – jelentősen csökkenti az energia- és az anyagköltségeket. Az egyedi elemzések megmutatják, hogy melyek azok a technológiák és folyamatok, amelyek hatékonyan kombinálhatók. A moduláris, könnyen konfigurálható technológiai platformok megnövelik a gyártás rugalmasságát és lerövidítik a folyamatokat.


-Sűrített levegő esetében az energiahatékony tápellátó rendszerek akár 40 százalékkal is csökkenthetik az energiaköltségeket. A felhasználók azonban még mindig külön-külön kezelik a tápellátó rendszereket. A hálózatba kapcsolás elemzése, tervezése és rendszerkoncepciója hatalmas potenciált jelent a költségek csökkentésében.


-A berendezések és alkatrészek szükséglet szerinti, korrekt méretezésével energia takarítható meg, és csökkenthető a beruházási költség. Az igényre szabott hajtási koncepciók biztosítják az optimális hatásfokú felhasználást. Az alapterhelés és az energiafogyasztás arányának javítása növeli a berendezések jövedelmezőségét. A szerszámgépekkel kapcsolatos vizsgálatok szerint az alapterhelés a teljes energiafogyasztás akár 75 százalékát is kiteszi, míg a gyártási folyamatok csak 15-40 százalékát.


-A zárt ciklusú erőforrás-felhasználás az energia-visszanyerés és az újrahasznosítás révén csökkenti a költségeket. Az autóiparban használt fémlemezeknek akár a 60 százaléka is a hulladékba kerül. A hővel történő alakításoknál a hő előállítására fordított energia közel egésze elvész. Ez csak két extrém példa az anyag- és energiaciklusok által kínált magas energiamegtakarítási lehetőségre – főleg azon gyáraknak, amelyek olyan exportországokban gyártanak, ahol szűkösek az erőforrások.


Publikációk letöltése a www.isi.fraunhofer.de oldalról A cikket a Festo készítette


A Festo tippjei az energiamegtakarításra

40 százalék: Ennyi a tartalék a sÛrítettlevegÕ-elÕállításban, amely aktivizálható az átalakításba és korszerÛsítésbe történÕ befektetéssel.
40 százalék: Ennyi energiaköltség takarítható meg azoknál a vállalatoknál, amelyek már a berendezések tervezési fázisában erÕforrás-hatékony technológiákat választanak.
30 százalék: Ennyi javulást érhetnek el az erÕforrás-hatékonyságban a vállalatok a folyamatláncok lerövidítésével és a gyártási, valamint tápellátási folyamatok intelligens integrálásával.
30 százalék: Ennyi megtakarítás érhetÕ el a gyártási mÛveletekben a folyamatok optimalizálása révén a stand-by állapot kiküszöbölésével.
25-30 százalék: Ennyi megtakarítást lehet elérni középtávon az ipari gyártás során; optimalizált folyamatok és gyártástechnológiák alkalmazásával.
25 százalék: Ennyivel nagyobb erÕforrás-hatékonyság érhetÕ el, ha a gyártásban jobb megmunkálótechnológiákat alkalmaznak, például generatív net-shaping folyamatot.
25 százalék: Ennyi megtakarítás érhetÕ el a festÕ és bevonó mÛveletekben az elÕkészítés, a festÕ- és a porbevonó rendszerek továbbfejlesztésével.
15 százalék: Ennyivel kisebb energiaköltséget érhetnek el a gyártó vállalatok a hatékony technológiák alkalmazásával, amelyek egyszerÛsítik a folyamatokat és kiküszöbölik a gyártás gyenge pontjait.
10 százalék: Ennyi energiaköltséget lehet megtakarítani azzal, ha az adott alkalmazáshoz illeszkedÕ hajtástechnikát és megfelelÕen méretezett alkatrészeket választanak.


MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér