Jótékonysági borárverés

Mezőgazdaság | Vállalatok

Jeles évfordulóhoz érkezett a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál, hiszen már tizenöt éve ajándékoz meg bennünket a találkozás, a jó beszélgetések és a kulturális események örömével – foglalja össze tapasztalatait Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti vezetője. A szolgálat a jótékonysági árverés kedvezményezettjeként hat éve csatlakozott a rendezvénysorozathoz. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy méltónak találtak bennünket borász bará-taink erre a szerepre, és büszkeséggel tölt el minket, hogy ma már elmondhatjuk, összetartozunk” – állapította meg Győri-Dani Lajos.
A szeretetszolgálat minden évben megfogalmazza, hogy a felajánlásokat milyen célra fordítja. A szervezet szerint a választás nehéz, hiszen a munka olyan sokszínű, hogy nem könynyű az egyformán fontos feladatok közül egyet kiválasztani.
A szolgálat ez évben kiemelt figyelemmel fordul a fogyatékossággal élők felé. „Pontosan tudjuk, hogy nemcsak nekik van a mindennapokban szükségük ránk, hanem nekünk is elengedhetetlenül fontos az a világlátás, szeretet, életigenlés, amelyet találkozásainkkor megérezhetünk, és amelyből épülhetünk” – hangsúlyozza a budapesti vezető.
„A biblia egyik csodája a víz borrá változtatása, nekünk viszont a sok munkával készült bort kell segítő eszközökre, szeretetteljes gondoskodásra változtatnunk” – fogalmaz Győri-Dani Lajos.

Jó színben van a fővárosi taxipiac

Néhány év alatt negyedével ugrott meg a taxisok száma Budapesten.

Gördülékenyebbek lehetnek az őszi bértárgyalások

Legkésőbb november végéig, december elejéig egyezségre jutnának az áruházláncokkal a jövő évi béremelés mértékéről a szakszervezeti vezetők.
Világgazdaság Piactér