Amber One, a magyar szuperautó

Közlekedés | Vállalatok

Négy kerékagy-villanymotor biztosít 4000 Nm-es nyomatékot az Amber One szuperautónak, amely bizony egyszerű gázadásra is gyilkolja az abroncsokat. Kezdettől fogva számoltak a kerékagy-villanymotorok magas rugózatlan tömegével, ennek megfelelően készítették el a fekvő rugóstagos felfüggesztéseket, úgyhogy ennek ellenére komfortos haladást ígér a magyar fejlesztőgárda az Amber One-nak. A karbon utascellát két részből lehet összeállítani, így a nagy méretű akkumulátorcsomag behelyezése az autó közepébe könnyen megy.


A 14 kWh egy feltöltéssel 95 kilométert tesz lehetővé, de lesz a fedélzeten egy Wankel-motoros generátor, amellyel már közel 600 kilométer lesz a hatótávolság, és a tankolás is egyszerűen, benzinkúton történhet. Mindössze 1150 kilogramm lesz a kész autó saját tömege, a 402 LE/4000 Nm rendszerteljesítmény 3,2 másodperces 100-as sprintet és 200 kilométer/órás csúcssebességet tesz lehetővé. Jelenlegi formájában, karosszéria és hatótávnövelő nélkül is működik az Amber One, jövő ilyenkor várható a kész autó bemutatkozása.

11:30
Gazdaság

Nem sikerült megállapodni a görög adósságról

Az eurozóna pénzügyminisztereinek nem sikerült hétfőn megegyezni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a görög adósságenyhítésről.
09:33
Gazdaság

„Ütőképes pénzügyi csoportot hozunk létre”

Mérethatékonysági ugrás jön a következő években a takarékoknál – nyilatkozta lapunknak Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke.
Világgazdaság Piactér