Amber One, a magyar szuperautó

Közlekedés | Vállalatok

Négy kerékagy-villanymotor biztosít 4000 Nm-es nyomatékot az Amber One szuperautónak, amely bizony egyszerű gázadásra is gyilkolja az abroncsokat. Kezdettől fogva számoltak a kerékagy-villanymotorok magas rugózatlan tömegével, ennek megfelelően készítették el a fekvő rugóstagos felfüggesztéseket, úgyhogy ennek ellenére komfortos haladást ígér a magyar fejlesztőgárda az Amber One-nak. A karbon utascellát két részből lehet összeállítani, így a nagy méretű akkumulátorcsomag behelyezése az autó közepébe könnyen megy.


A 14 kWh egy feltöltéssel 95 kilométert tesz lehetővé, de lesz a fedélzeten egy Wankel-motoros generátor, amellyel már közel 600 kilométer lesz a hatótávolság, és a tankolás is egyszerűen, benzinkúton történhet. Mindössze 1150 kilogramm lesz a kész autó saját tömege, a 402 LE/4000 Nm rendszerteljesítmény 3,2 másodperces 100-as sprintet és 200 kilométer/órás csúcssebességet tesz lehetővé. Jelenlegi formájában, karosszéria és hatótávnövelő nélkül is működik az Amber One, jövő ilyenkor várható a kész autó bemutatkozása.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

14:50
Gazdaság

Az e-járművek hozhatják el a közlekedés zöld forradalmát

Az elektromos és az autonóm járművek hatékony eszközei lehetnének a közlekedés alternatív megújulásának – hangzott el a Klímabarát Települések Szövetsége szemléletformáló előadásán.
22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
Világgazdaság Piactér