Magyar jelölt európai zölddíjra

Ipar | Vállalatok

A magyarországi bejegyzésű DENSO Gyártó Magyarország Kft. is bekerült az Európai Környezetvédelmi Díjak fenntartható fejlődés kategóriájának jelöltjei közé – derül ki a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének tájékoztatásából. Az erre illetékes zsűri az Európai Környezetvédelmi Díj négy kategóriájában összesen 12 jelöltet választott ki, amelyek közül a győzteseket 2004. június elején, Brüsszelben Margot Wallström a közösség környezetvédelmi főbiztosa fogja megnevezni.

Magyarországról összesen 100 cég nyújtott be pályázatot a díjra, amelyek közül február végén hét anyagot választottak ki és terjesztették az európai zsűri elé. A nemzeti és európai értékeket ötvöző, kétfordulós rendszerben kiosztásra kerülő díjat 1987 óta ítélik oda kétéves rendszerességgel, amelyet a magyarországi, illetve a többi csatlakozó ország vállalatai 2002 óta nyerhetnek el. (VG)

Tizenhárom klubot fizetésképtelenség fenyeget a Bundesligában

Hét klubbal szemben május végén csődeljárás indulhat, amennyiben addig sem indul újra a labdarúgóélet Németországban.

Több mint hat és félmillió amerikai vár segítségre

Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány alatt.

2,9 százalékos államháztartási hiánnyal számolnak

Magyarország EDP-jelentése 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 67,4 százalékos államadóssággal számol 2020-ra.

Munkahelymegtartó bértámogatást szorgalmaz az MKIK

Az MKIK ágazati szintű munkacsoportokat állított fel a kereskedelem, logisztika, élelmiszergazdaság, ipar, turizmus és pénzügy területén.
Világgazdaság Piactér