Megnyílt a Polgár Ipari Park

Ingatlan | Vállalatok

Új fejezet kezdődhet a magyarországi ipari és logisztikai parkok fejlődésében azzal, hogy tavaly december elején – az M3-as autópálya Füzesabony-Polgár közötti szakaszának átadásával egy időben – megnyitotta kapuit a Polgár Ipari Park. A beruházás eddig egymilliárd forintba került, ebből 650 millió forintot tett ki az alap-infrastruktúra fejlesztése, ehhez 230,5 millió forint állami támogatást kapott a tulajdonos s egyben a parkot üzemeltető társaság, a Polgár-Invest Kft. – tájékoztatta a Világgazdaságot Polyák Gábor, a cég pénzügyi menedzsere.

Elmondása szerint igen nagy az érdeklődés a park iránt, főként külföldi cégek szeretnének megtelepedni. Az érdeklődőkről üzletpolitikai megfontolásból egyelőre nem adott információt a kft. pénzügyi menedzsere. Többek között körvonalazódik egy nagybani zöldség- és gyümölcspiac, ami sokat javíthat Északkelet-Magyarország ellátásának színvonalán.

A 60 hektáros területen elhelyezkedő ipari park sokat lendíthet Kelet-Magyarország gazdasági helyzetén, a jó fekvésnek köszönhetően Polgár nemcsak regionális és országos, hanem jelentős európai logisztikai központtá is válhat. Itt halad ugyanis a Lengyelország és Szlovákia felől Tornyosnémeti határállomásnál Magyarországra belépő és Ártándnál Románia, Bulgária és Törökország felé tartó, tervezett észak-dél irányú autópálya nyomvonala is.

Az ipari park közművesített részén lévő telkek irányára négyezer forint négyzetméterenként, a frekventáltabb helyeken 4500-6000 forint, a végleges árat azonban több szempont mérlegelése után tárgyalások során határozzák meg. Polyák Gábor elmondása szerint a társaság minden megoldásra nyitott, az értékesítés mellett bérbeadás, lízingelés is lehetséges; a kft. külön megállapodás alapján vállalja a betelepülőnek a felépítménnyel kapcsolatos igényeinek a kielégítését, a beruházás lebonyolítását, vagy az abban való közreműködést is.

Már eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

A MÁV-START teljes hálózatán elfogadják az elektronikus bérletet.

Újra barátkozik egymással a két gazdasági óriás

Kína kereskedelmi főtárgyalója megerősítette egy részleges kereskedelmi megállapodás előkészítésének hírét.
Világgazdaság Piactér