Megdrágulhat a közétkeztetés

Mezőgazdaság | Vállalatok

Rendkívüli esős időjárás az önkormányzatoknál működő mezőgazdasági közmunkaprogramokat is érinti.

Minden évben túltervezzük kicsit magunkat, de az idén is érzékenyen érinthet a sok eső

– közölte Borsodi László, Levelek polgármester. „Ez azt jelenti, hogy a mezőgazdaság közfoglalkoztatás során megtermelt alapvető élelmiszerekből , burgonyából, babból eleget tudunk magunknak termeszteni, de a közétkeztetésbe szánt gyümölcsökből nem lesz elég.

Ráadásul az idén várható kevesebb gyümölcs miatt azok ára is magasabb lesz, ezért ebben az évben drágább lesz a közétkeztetés”

– mondta el a polgármester a SZON.hu-nak.

Fotó: MTI / Balázs Attila

„Ha uborkánk lenne, még reménykedhetnék” – ezt már Kislőrincz József, Csengersima polgármestere mondta. Hozzátette, hogy a gyümölcsösök nagy része elfagyott. „Számszerűsíteni nem tudjuk a kárunkat, de több millió forintról van szó” – tette hozzá. A kukorica is szenvedett jégkárokat, ott van remény a kártérítésre, de azzal még meg kell várni a termőre fordulását.

„Rozsályban is hatalmas károkat okozott eddig a rengeteg eső” – mondta Sztojka Zoltán, Rozsály polgármestere. „Ami nem fagyott le, annak az ízvilága nem lesz olyan, mint amilyen kívánatos volna”. A takarmánynövények is megsínylik a rendkívüli csapadékos időjárást. „Sok helyen megdőlt a tritikálé, ami önmagában még nem lenne baj, hiszen ha most jönne egy hosszabb csapadékmentes időszak, akkor az még helyrehozná a mostani állapotot” – tette hozzá. Rozsály polgármestere elmondta: abban reménykednek, hogy lassan vége lesz a mostoha időjárási körülményeknek, és amit lehet, azt igyekeznek megmenteni.

 

 

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Lengyelországban megszavazták a 14. havi nyugdíjat

A lengyel parlament döntése összesen 7,9 millió nyugdíjast érint.

Ismét csúcstámadásba kezdhet az arany

Az amerikai pénzügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után pattant fel az arany árfolyama, sőt a kibontakozó rali tegnap késő délutánra még magasabb árakat hozott.

Elefánt a szobában, avagy az adósságállomány

A kormányok előbb-utóbb kénytelenek lesznek szembe nézni azzal a kérdéssel, hogy hogyan fogják kezelni a felhalmozott államadósságot. Vélemény.

A hazai vállalatok számára is lehetőség az EU-Kína deal

A paktummal lehetővé válik a teljes mértékben európai tulajdonú autógyártó üzemek betelepítése az országba.
Világgazdaság Piactér