Mobilalkalmazással is be lehet jelenteni az egyszerűsített foglalkoztatást

Infokommunikáció | Vállalatok
Egy új, Android és iOS platformokon elérhető mobilalkalmazás segíti az egyszerűsített foglalkoztatás gyorsabb bejelentését, amely a jövőben akár 20 másodperc alatt is megtehető lesz.

Az EFO 2014 – Egyszerűsített Foglalkoztatás Bejelentés nevű ingyenes alkalmazást a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen fejlesztette ki. A NISZ és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján Békei Balázs, a NISZ osztályvezetője hangsúlyozta, hogy az okostelefonos bejelentés az eddigi telefonhívásos és nyomtatványkitöltős beküldési lehetőségét egészíti ki. Hozzáfűzte: január 13-án már 2100 felhasználója volt a nemrégiben indult alkalmazásnak.


Szabó Zoltán Attila, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a társaság tavaly több olyan fejlesztést zárt le sikeresen, amely innovációnak tekinthető az államigazgatási informatika területén. Az idén nagy hangsúlyt fektetnek a már megépített rendszereken futó új fejlesztések kialakítására, ennek a folyamatnak az egyik állomása a csütörtökön bemutatott EFO 2014 alkalmazás is.

Az EU frontot nyithat a kínai cégek ellen

Szigorúbb szabályokat javasol az euró­pai magánszektor versenytársaival szemben Hollandia.

Egyre kevesebb hamis forint van forgalomban

Tavaly 42 százalékkal csökkent az MNB által kiszűrt hamis forintbankjegyek száma.
Világgazdaság Piactér