Montoya kiszáll a Forma-1-ből

Vállalatok

Juan Pablo Montoya, a McLaren kolumbiai pilótája jövőre befejezi Forma-1-es pályafutását, s a Nascar sorozatban folytatja a versenyzést.Montoya szerződése idén lejár a wokingi istállónál, s már hónapok óta találgatják, hogy melyik csapathoz szerződhet a 2007-es idénytől.


Korábban a világbajnok Renault-val hozták hírbe a kolumbiai versenyzőt, de azóta felmerült az is, hogy a Red Bullnál folytatná a pilóta vagy esetleg visszaszerződne korábbi csapatfőnökéhez Frank Williamshez.


Néhány héttel ezelőtt kezdett el terjedni a pletyka, hogy Montoya jövőre visszatérne Amerikába, ahol pályafutását kezdte. Most a pletykákat Montoya is megerősítette, s jelezte: jövőre korábbi Cartos csapatfőnöke Chip Ganassi Nascaros istállójában fog versenyezni.


A kolumbiai versenyző nagy reményekkel érkezett a száguldó cirkuszba 2001-ben, s a Forma-1-ben töltött 5 éve alatt két ízben is az előkelő harmadik pozíciót szerezte meg az egyéni pontversenyben. F1-es pályafutása során hét futamgyőzelmet aratott. (JZ)

06:01
Adózás

Új fegyvert kaphat a kezébe a NAV

A cégeknek alkalmassá kell tenniük számlázórendszerüket arra, hogy valós idejű adatot tudjanak szolgáltatni az adóhatóságnak – az NGM tervei szerint.
18:27
Gazdaság

Csúszik az önkormányzati számlák államosítása

Változatlanul tesztelik az önkormányzati számlavezetési rendszert a Magyar Államkincstárnál, az indulás időpontja pedig nem ismert.
Világgazdaság Piactér