Nigériában zuhant le az algír utasszállító

Közlekedés | Vállalatok

14:06


A repülőn utazók nagy része francia állampolgár, csak két algír nemzetiségű tartózkodott a repülőn. A legénység hat tagja spanyol. A repülőn egy hónapja végeztek karbantartási vizsgálatot.


13:56


Az Algerian Tv legfrissebb információi szerint lezuhant Nigériában az algír utasszállító. Az utasokról egyelőre semmi hír nincs.


Cikkünk folyamatosan frissül.


50 perccel felszállás után vesztette el a kapcsolatot az Air Algerie a géppel, amely a hírek szerint 112 embert szállított. Már hajnalban meg kellett volna érkeznie Algírba.


Az Air Algerie közölte: felszállás után 50 perccel kapcsolatot vesztett egy Boeing 737-es géppel, amely 112 emberrel a fedélzetén Algírba tartott csütörtökön – számolt be több hírforrás is. A 112 utasból a hírek szerint csak 4 algériai állampolgár volt - írja a hvg.hu.


A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougou-ból indult. A repülő nem tartózkodott messze az algír határtól, amikor arra kérték a legénységet, hogy változtassanak útvonalukon a rossz látási viszonyok miatt. A gépet azért akarták átirányítani, hogy a rossz látási viszonyok miatt ne ütközzön össze az Algír-Bamako útvonalon repülő utasszállítóval.


Az irányváltás után veszítették el a kapcsolatot a géppel. Katonai beavatkozások ellenére a helyzet még mindig bizonyatalan Mali északi részén, amit 2012-ben röbb hónapig dzsihadista csapatok folglaltak el.

Elektromos modellt is piacra dob a világ leghíresebb motorgyártója

Debütál a teljes mértékben elektromos LiveWire modell, a legendás Low Rider S modell pedig visszatér.

Csaknem kétszázezer állás a partnereknél

Hét év alatt nyolcvanegy piaci szereplővel kötött stratégiai együttműködést a kormány.
Világgazdaság Piactér