Növelni tudta árbevételét az első félévben az Appeninn

Ingatlan | Vállalatok
Az Appeninn Holding konszolidált árbevétele 2014 első félévében 2,596 millió eurót ért el, amely 1,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – tette közzé a csoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ingatlan- és eszköz bérbeadáshoz kapcsolódó költségek több mint 18 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, összesen mintegy 807 ezer eurót tettek ki.

A fedezet növekedésének és a bruttó díjbevétel növekedésének köszönhetően a társaság IFRS szerinti nettó bérleti díjbevétele – a bérbeadásból származó összesített áfa nélküli árbevétel, csökkentve a közvetlen költségekkel – több mint 13 százalékkal bővülve 1,789 millió euróra emelkedett. A társaság jóval a 83 százalékos piaci átlag feletti feltöltöttséggel üzemeltette portfólióját, ingatlanjainak feltöltöttsége meghaladta a 95 százalékot. „EBITDA eredményünk 11 százalékkal haladta meg a tavalyi bázis szintjét, 1,570 millió eurót ért el és arányát tekintve is tovább javult, meghaladta a 85 százalékot” – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn vezérigazgatója.


Az Appeninn működési eredménye a második negyedév végén 1,191 millió eurót, míg az adózás előtti eredmény 138 ezer eurót ért el. A társaság adózott eredménye 2014 első félévében 40 ezer euró volt, amely megegyezik a tulajdonosokra jutó eredmény összegével. A társaság árbevételének túlnyomó hányadát, több mint 93 százalékát az ingatlan bérbeadásból származó bevétel adja, amely az idei év első hat hónapjában meghaladta az 2,4 millió eurós volument.

Rengetegen dolgoznak a problémáink megoldásán

A munkavállalók 3,5 százalékának, csaknem 160 ezer alkalmazottnak az a fő tevékenysége, hogy problémákat old meg.

Éleződik a küzdelem a tendereknél

Nagyobb versenyt hoz a beindított közbeszerzéseknél, hogy megváltoztak a támogatásból finanszírozott eljárások értékhatárai.
Világgazdaság Piactér