Részvénytársaságként folytatja Hajdú Péter vagyonkezelője

Vállalatok
Zártkörűen működő részvénytársasággá alakul Hajdú Péter családi cége, a DNH Invest Vagyonkezelő Kft.

Zártkörűen működő részvénytársasággá alakul Hajdú Péter családi cége, a DNH Invest Vagyonkezelő Kft. A 2013-ban alapított, Törökbálinton bejegyzett kft. tulajdonosa Hajdú műsorgyártó cége, a Frizbi Entertainment Kft., a műsorvezető és – a tőle immáron külön élő – felesége, Sarka Kata. A társaság főtevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, ez lesz a részvénytársaság fő profilja is. A cégnek bőven van mit vagyonkezelni. Tárgyi eszközei az alapítás évében meghaladták a 120 millió forintot, 2015-re értékük elérte a 237 milliót. Ezeket eszközöket több mint kétszeresére, 503 millió forintra értékelték fel az átalakulási vagyonmérleg tervezetben. A kft. saját tőkéje közel 135 millió forint volt az átalakulás előtt, ez a felértékeléssel 401 millió forintra nő. A DNH Invest Zrt. vezérigazgatója Hajdú lesz, aki eddig ügyvezetőként irányította a céget.
Hajdú az elmúlt években több vállalkozást indított, nevéhez már kisebb cégcsoport kapcsolódik. A TV2-nek műsorokat készítő Frizbi Entertainment Kft. eredményei az elmúlt években látványosan javultak. A 2011-ben még 560 millió forintos forgalmat produkáló cég fokozatosan 1,8 milliárd forintos árbevételig tornászta fel magát 2015-re. Adózott eredménye nem követte ezt a látványos ívet, 2011 és 2015 között 13 és 18 millió forint között alakult. Tavaly ebből 10 millió forintot vettek ki osztalékként a tulajdonosok.
Az egyelőre bizonytalannak tűnik, hogy a sikersorozat folytatódik-e. A Népszabadság kedden arról számolt be, hogy Hajdú cége kiszorulhat a TV2-től, melynek legnagyobb beszállítója. Állítólag a Showtime-ot és az Aktívot már nem tőle fogják megrendelni. Hajdú azonban dörzsölt üzletember: a közmédiába is beszállít. A 444.hu néhány hete arról számolt be, hogy Hajdú Péter negyvenmillióért gyártotta le a közmédiának a cége szervezte Magyarország Szépe műsorait. A szépségverseny zsűrijében ott volt Rogán Antal felesége, Rogán Cecília is egy médiaügynökség, a Nakama & Partners Kft. ügyvezetőjeként, a céget tavaly decemberben Sarka Katával alapították.


A DNH Investen kívül Hajdú tulajdonos a Frizbi Entertainment idén márciusban alapított Frizbi Műsorgyártó Kft.-jében, a 2006-ban alapított Magyarország Szépe Kft.-ben és a tavaly tavasszal gründolt Spiegel Invest Kft.-ben, mely főtevékenysége szerint reklámcég. A Spiegel Invest tavaly év végén egy ingatlan-adásvételre tervezett céget is elindított Tükörhegy Center Kft. néven.

Matolcsy György: Magyarország óriási tartalékokkal rendelkezik

AZ MNB elnöke szerint Magyarország már egy másik ország 2019 őszén, mint volt egy évtizeddel ezelőtt.

Cafeteria: állták a cégek az év eleji változásokat

A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat.
Világgazdaság Piactér