Röviden

Energia | Vállalatok

Határidő-módosítást kérhet a British Energy

Ha a hónap végéig sem sikerül eladni a British Energy 50 százalékát az amerikai Amergen Power Co.-nak, a brit cég várhatóan az üzletkötés határidejének meghosszabbítását kéri a kormánytól. Ellenkező esetben ugyanis vélhetőleg csökkentenie kellene az eladási árat, ami most becslések szerint 150 millió font (244 millió dollár). A British Energyt, illetve piaci értékét igen érzékenyen érintette, hogy 1998 óta a villamos energia nagy-britanniai nagykereskedelmi ára 40 százalékkal esett. A brit kormány igyekszik megóvni a céget a csődtől, a hitelezők már februárban megváltoztatták a British Energy adósságai részvénycserés rendezésének feltételeit. (Bloomberg)

Sikeres a brit emissziókereskedelmi rendszer

A brit környezetvédelmi miniszter szerint egyértelműen sikeres a szigetország emissziókereskedelmi rendszere. Michael Meacher szerint a legjelentősebb eredmény, hogy ismert a piaci értéke, ára az üvegházgázok csökkentésének. Az első évben 1600 szervezet, társaság regisztráltatta magát a hozzávetőlegesen 7,2 millió tonnás szén-dioxid-piac résztvevőjeként. A statisztikai adatok tanúsága szerint az üzletek 1 és 220 millió tonna közötti mennyiségekre köttettek. (EnergiaInfo)

Képes-e Brüsszel válságot kezelni?

Ahogy a koronavírus minden előzetes forgatókönyvet felülírt, a költségvetésről szóló vitával is ez történt. Vélemény.

Egy cégben a Siemens energia-üzletága

A nemzetközi Siemens csoport magyarországi érdekeltségeknél is megtörténnek a szükséges változások.

Pénzcsap nyílik a közlekedési ágazatban

A közösségi közlekedést lebonyolító cégeknek jövőre mintegy százmilliárd forinttal, a korábbi ötödével jut nagyobb támogatás.

Közel ötmilliárd forint támogatást nyertek Pest megyei vállalkozások

A támogatás összege cégenként a 300 millió forintot is elérheti.
Világgazdaság Piactér