röviden

Ipar | Vállalatok

Közlekedéspolitika a GKM honlapján

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) megjelentette honlapján (www.gkm.hu címen) a Magyar közlekedéspolitika 2003-2015 című tervezetét. A színes térképekkel és fotókkal ellátott anyag értékes információkat tartalmaz az elkövetkező években a közlekedés területén Magyarországon megvalósítandó fejlesztési elképzelésekről. A közúti, vasúti és vízi közlekedés fejlesztését tartalmazó koncepció a szükséges egyeztetések után kerül a kormány elé. (VG)

Megyei felügyelet új épületben

A közelmúltban adták át a Bács-Kiskun Megyei Közlekedési Felügyelet új, 1560 négyzetméteres bázisépületét, a korábbi központ mellett. A létesítmény a megye közlekedéshatósági ügyekben eljáró ügyfeleinek és az ott dolgozóknak nyújt lényegesen jobb körülményeket. A 270 millió forintos beruházással létrehozott épület révén minden hatósági ügyet egy helyen intézhetnek el a közlekedési felügyelethez fordulók. (VG)

Repülőtéri kiszolgáló járművek beszerzése

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Területfejlesztési PHARE Programirányító Irodája és a P-AIR Győr-Pér Repülőtér-fejlesztő Kft. nyílt közbeszerzési eljárást indított a győr-péri repülőtér fejlesztése keretében a repülőtéri kiszolgáló járművek beszerzésére. A kiírás szerint egy-egy új repülőtéri tűzoltógépkocsi, illetve üzemanyagtöltő tartálykocsi szállítására kérnek ajánlatot. A két járműre külön-külön is adható ajánlat. A teljesítési határidő: a szerződés aláírásától számított hét hónapon belül. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Vegyi anyagok fenntartható logisztikája

A vegyi anyagok fenntartható logisztikája és a felelős gondosság a partnerkapcsolatokban címmel kétnapos szemináriumot rendeznek Budapesten április 3-4-én. A rendezvény központjában a megbízói és a logisztikai szolgáltatószféra párbeszéde áll. Az esemény szervezője az Európai Petrolkémiai Egyesület, társszervezői, közreműködői, támogatói az Európai Bizottság Energetikai és Közlekedési Vezérigazgatósága, a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete, az Európai Vegyipari Tanács, az Európai Vegyianyag-szállítók Egyesülete, a Magyar Vegyipari Szövetség, valamint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. (VG)

Nem mindegy, hogyan reagálnak a családi cégek a közelgő recesszióra

Újabb gazdasági visszaesés közeleg, Magyarországra azonban várhatóan lassabban és kevésbé markánsan gyűrűzhet be a recesszió, mint tíz évvel ezelőtt.

Októberben a magyar ipar nőtt a legnagyobb mértékben az EU-ban

Az előző havihoz képest az ipari termelés legnagyobb mértékben Dániában és Görögországban csökkent októberben.
Világgazdaság Piactér