Sajtópert nyert Nobilis

Vállalatok

A Magyar Nemzet megsértette Nobilis Kristóf jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát a 2015 májusában megjelent, az Eximbank féltett titka című cikkében – döntött a Fővárosi Törvényszék első fokon. A nagyvállalkozó azért perelte be a lapot, mert szerinte az tévesen tudósított arról a perről, amelyet az Eximbank jelenlegi vezetése indított a Nobilis érdekeltségébe tartozó DÖB-68 Zrt. ellen, hogy érvénytelenítse azt a bérleti szerződést, amely alapján a bank előző vezetése kibérelte a Lánchíd Palotát a DÖB-68-tól.


A bíróság szerint a Magyar Nemzet valótlanul állította, hogy Nobilis azt mondta a tárgyaláson, az volt a szándékuk, hogy csak akkor veszik meg a Lánchíd Palotát, ha megvan a bérleti szerződés, s a vételárhoz saját forrással nem járultak hozzá, azt kizárólag hitelből fizették. A cikk azzal is megsértette a nagyvállalkozó személyiségi jogait, hogy az Eximbank–Mehib-párost védő Bártfai Beatrix bejelentése kapcsán, miszerint az Eximbank új vezetősége az ügyben büntetőfeljelentést fontolgat, azt sugallta, Nobilis nem mond igazat.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér