Sajtópert nyert Nobilis

Vállalatok

A Magyar Nemzet megsértette Nobilis Kristóf jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát a 2015 májusában megjelent, az Eximbank féltett titka című cikkében – döntött a Fővárosi Törvényszék első fokon. A nagyvállalkozó azért perelte be a lapot, mert szerinte az tévesen tudósított arról a perről, amelyet az Eximbank jelenlegi vezetése indított a Nobilis érdekeltségébe tartozó DÖB-68 Zrt. ellen, hogy érvénytelenítse azt a bérleti szerződést, amely alapján a bank előző vezetése kibérelte a Lánchíd Palotát a DÖB-68-tól.


A bíróság szerint a Magyar Nemzet valótlanul állította, hogy Nobilis azt mondta a tárgyaláson, az volt a szándékuk, hogy csak akkor veszik meg a Lánchíd Palotát, ha megvan a bérleti szerződés, s a vételárhoz saját forrással nem járultak hozzá, azt kizárólag hitelből fizették. A cikk azzal is megsértette a nagyvállalkozó személyiségi jogait, hogy az Eximbank–Mehib-párost védő Bártfai Beatrix bejelentése kapcsán, miszerint az Eximbank új vezetősége az ügyben büntetőfeljelentést fontolgat, azt sugallta, Nobilis nem mond igazat.

09:33
Gazdaság

„Ütőképes pénzügyi csoportot hozunk létre”

Mérethatékonysági ugrás jön a következő években a takarékoknál – nyilatkozta lapunknak Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke.
14:03
Gazdaság

Trump első útja 380 milliárdot hozott

Jelzésértékű siker az amerikai elnöknek: legelső külföldi útján 380 milliárd dollár értékű megállapodás-csomagot zárt le Szaúd-Arábiával.
Világgazdaság Piactér