Strabag-ügy: "Puch pénzt szeretett volna kapni, és ezt meg is kapta"

Vállalatok

Hans-Peter Martin független EP-képviselő, aki kirobbantotta a magyar kormánypártoknak jutatott “guruló Strabag-eurók” botrányát (a képviselő állításait az SZDSZ több képviselője is cáfolja), az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a birtokában lévő céges feljegyzésekből kiderül, hogy Alexander Zach cége, a kétszemélyes Eurocontact aránytalanul magas díjat kapott a Strabagtól.

Az Eurocontact belső feljegyzéseiből – cég egyébként ugyanazon a címen található, mint a Strabag – tehát a feljegyzésekből kiderül, hogy a Strabag legalább 15,2 millió eurót fizetett ki a csupán két személyből – név szerint Alexander Zach és Aczél Zoltán – álló cégnek.

A cég ezután, különböző szervezeteken és közvetítőkön keresztül pénzt utalt át a szocialista és a liberális pártnak. Hans-Peter Martin arra a kérdésre, hogy a rendelkezésére álló dokumentumokban szerepelnek-e név szerint valamelyik általa megnevezett párt tisztségviselői, a következőket válaszolta: A feljegyzésekből kiderül, hogy a Strabagtól az M5-ös autópályával kapcsolatos pénzmozgások iránt különösen érdeklődött Puch László, a szocialista párt akkori pénztárosa. Ezekből teljesen világos, hogy Puch László pénzt szeretett volna kapni, és ezt nyilvánvalóan meg is kapta. (InfoRádió)

Virginiában is legális lesz a marihuána

Ez az első déli állam, ahol legalizálják a marihuánát.

Holnaptól újra nyitott az e-bike pályázat

Az egymilliárdos kiírásnak a negyedik szakasza indul el.

Leállították az AS Roma stadionjának építését

A pénzügyi, jogi, gazdasági vizsgálatok igazolták, hogy már nincsenek meg a szükséges feltételek, s a projekt befejezése lehetetlenné vált.

Alig maradtak el az állam kiadásai az uniós átlagtól

A társadalom biztosításra 6,6 százalékponttal kevesebbet, míg a gazdaságpolitikára 3,6 százalékponttal többet költöttünk GDP arányosan 2019-ben.
Világgazdaság Piactér