Számítógép-nagykereskedőt vásárolnának fel a kínaiak

Vállalatok

Hatmilliárd dollárt kínál a kínai HNA csoport a Magyarországon is dolgozó amerikai Ingram Micróért. A számítástechnikai eszközök egyik legnagyobb nagykereskedelmi cégének részvényeit a szerdai záróárnál 31 százalékkal magasabb áron venné meg a légi iparban és vízi szállításban erős kínai cégcsoport, amely a Hainan légitársaságot is a kötelékében tudhatja.


A HNA a Tianjin Tianhai nevű logisztikai cégét nevezte meg vevőként. Az ügylet a HNA szerint nem vet fel amerikai stratégiai biztonsági kérdéseket, mindenesetre a kínai cégek agresszív terjeszkedéséttől tartó Washington ezt vélhetően másként látja. A Fairchild Semiconductor félvezetőgyártó épp a nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva utasította el a héten a kínai versenytársa, a CRM és a Hua Capital közösen tett felvásárlási ajánlatát.

06:19
Gazdaság

Vitályos: Nem akartunk több táskás emberről hallani

Vitályos Eszter szerint ma már befolyásmentesen, a tartalmi értékelés határidejét egyre inkább betartva működik a pályázatok elbírálása.
11:30
Gazdaság

Nem sikerült megállapodni a görög adósságról

Az eurozóna pénzügyminisztereinek nem sikerült hétfőn megegyezni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a görög adósságenyhítésről.
Világgazdaság Piactér