Számítógép-nagykereskedőt vásárolnának fel a kínaiak

Vállalatok

Hatmilliárd dollárt kínál a kínai HNA csoport a Magyarországon is dolgozó amerikai Ingram Micróért. A számítástechnikai eszközök egyik legnagyobb nagykereskedelmi cégének részvényeit a szerdai záróárnál 31 százalékkal magasabb áron venné meg a légi iparban és vízi szállításban erős kínai cégcsoport, amely a Hainan légitársaságot is a kötelékében tudhatja.


A HNA a Tianjin Tianhai nevű logisztikai cégét nevezte meg vevőként. Az ügylet a HNA szerint nem vet fel amerikai stratégiai biztonsági kérdéseket, mindenesetre a kínai cégek agresszív terjeszkedéséttől tartó Washington ezt vélhetően másként látja. A Fairchild Semiconductor félvezetőgyártó épp a nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva utasította el a héten a kínai versenytársa, a CRM és a Hua Capital közösen tett felvásárlási ajánlatát.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér