Az egymillió fontos autó

Szolgáltatás | Vállalatok

Jótékonysági aukciót rendez a Christie’s abból az alkalomból, hogy DVD-n és más digitális eszközökön is megjelenik a 24. James Bond-film, a Spectre. A vevők 24, a filmhez köthető relikviát szerezhetnek meg, egy részük az EON Productions archívumából való, másokat a főszereplő Daniel Craig, a rendező Sam Mendez és az egyik főgonoszt alakító Jesper Christensen ajánlott fel.


A legnagyobb szám minden bizonnyal az Aston Martin DB10-es lesz: ezt a modellt kifejezetten a Spectre számára fejlesztette ki a James Bond-filmekkel ötven éve együttműködő autógyártó. Két bemutatói példány maradt meg belőlük, ezek egyike kerül most kalapács alá 1-1,5 millió fontos becsértékkel (értékét növelheti a gyűjtők szemében, hogy van benne egy speciális plakett is Daniel Craig aláírásával).


A szuperautón kívül megszerezhető az ugyancsak a James Bond-brandhez tartozó Omega Seamaster 300 óra is, 15-20 ezer fontos becslés mellett, ezt ugyanúgy a főhős viselte a filmben, mint a 4-6 ezer fontra becsült Snowdon napszemüveget. Utóbbi egy Tom Ford modell, csakúgy mint a JB monogramos kézelőgomb. Az online aukción február 16–23. között lehet licitálni 14 tételre (christies.com/spectreon­line), a maradék tízet élő árverésen bocsátják meghívott közönség elé, interneten vagy telefonon azonban bárki ajánlatot tehet. A bevételt az Orvosok Határok Nélkül (MSF) és más jótékonysági szervezetek kapják meg.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
09:20
Gazdaság

Több sebből is vérzik az atomegyezség

A nagyhatalmak megpróbálják rábírni Donald Trump amerikai elnököt, hogy ne mondja fel az Iránnal kötött nukleáris megállapodást.
Világgazdaság Piactér