Az egymillió fontos autó

Szolgáltatás | Vállalatok

Jótékonysági aukciót rendez a Christie’s abból az alkalomból, hogy DVD-n és más digitális eszközökön is megjelenik a 24. James Bond-film, a Spectre. A vevők 24, a filmhez köthető relikviát szerezhetnek meg, egy részük az EON Productions archívumából való, másokat a főszereplő Daniel Craig, a rendező Sam Mendez és az egyik főgonoszt alakító Jesper Christensen ajánlott fel.


A legnagyobb szám minden bizonnyal az Aston Martin DB10-es lesz: ezt a modellt kifejezetten a Spectre számára fejlesztette ki a James Bond-filmekkel ötven éve együttműködő autógyártó. Két bemutatói példány maradt meg belőlük, ezek egyike kerül most kalapács alá 1-1,5 millió fontos becsértékkel (értékét növelheti a gyűjtők szemében, hogy van benne egy speciális plakett is Daniel Craig aláírásával).


A szuperautón kívül megszerezhető az ugyancsak a James Bond-brandhez tartozó Omega Seamaster 300 óra is, 15-20 ezer fontos becslés mellett, ezt ugyanúgy a főhős viselte a filmben, mint a 4-6 ezer fontra becsült Snowdon napszemüveget. Utóbbi egy Tom Ford modell, csakúgy mint a JB monogramos kézelőgomb. Az online aukción február 16–23. között lehet licitálni 14 tételre (christies.com/spectreon­line), a maradék tízet élő árverésen bocsátják meghívott közönség elé, interneten vagy telefonon azonban bárki ajánlatot tehet. A bevételt az Orvosok Határok Nélkül (MSF) és más jótékonysági szervezetek kapják meg.

16:00
Gazdaság

A magyar piacon heves a konkurenciaharc

A korábbinál gyorsabb ütemű növekedést vár el az Invitel csoporttól az új tulajdonosa – nyilatkozta a Világgazdaságnak David Blunck vezérigazgató.
09:01
Gazdaság

Még nem vagyunk bezzegország

Szerencsés esetben négy százalék felett is lehet a magyar gazdaság növekedése – vélekedik Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató vezérigazgatója.
Világgazdaság Piactér