Hagyományos tételek a Villásnál

Szolgáltatás | Vállalatok

A debreceni Villás Galéria december 10-én tartja karácsonyi árverését, ahol két tétel indul egymillió forint fölött. Perlmutter Izsák Kislány cicával című festménye 1,8 millió forintról, Markó Ferenc Falusi életképe 1872-ből pedig 1,2 millió forintról kezd.


A debreceni Hajdú Lászlótól több művet árvereznek, köztük egy 1959-es, tussal rajzolt önarcképet. A virágcsendéletek, a portrék és az aktképek kínálata a szokásos, a kortárs részben Fehér László 1989-es pasztellje, a Padon ülő nő 550 ezer forint. A szezonban keresettek voltak a roma festő, Balázs János művei, Villásék a Csodaszarvas című képett árverezik tőle 280 ezer forintos kezdéssel. Az ezüstkínálat szokás szerint szépen felújított darabokból áll, a legértékesebb az ötkilós, 12 személyes evőeszközkészlet 750 ezer forintért.

16:58
Gazdaság

Bay Zoltán
Teljes gőzzel a robotizált jövő felé

Ahol megjelennek a robotok, ott a gyárakat is át kell alakítani, ami egyre több logisztikai megrendelést generál a vállalatok részéről – mondta Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Kutatóközpont ügyvezetője.
11:15
Gazdaság

Fürjes Balázs: Európa egyik központjává válhat Budapest

A kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos a Világgazdaság ingatlanpiaci konferenciáján a magyar fővárosról beszélt.
Világgazdaság Piactér