Szövetség jött létre a gyógyszerlogisztikában

Közlekedés | Vállalatok

A gyógyszeripari értékesítés a világpiacon 2009-ben 676 milliárd euró volt. Az IMS 4-6 százalékos növekedést jelez előre, így a forgalom 2013-ban eléri a 800 milliárd eurót, 2020-ban pedig az 1070 milliárdot.
A cégek szerint a fellendülő piac és az innovatív gyógykezelések iránti igény a mai gyógyszeripari üzleti modell átalakítását teszi szükségessé, amely főleg a más ágazatokból – például az autóiparból – kölcsönzött karcsú termelési modellen alapulna. Ezért az egész gyógyszerágazatnak alaposan át kell gondolnia a működési módját.
A következő tíz évben már nem egyedül az ellátási lánc feladata lesz a termékek és szolgáltatások elosztása: új termékértékesítési csatornákat (otthoni ápolás) is létre kell hozni. A gyógyszeripar a termelésre és az értékesítésre koncentrál, és olyan megoldásokat kér a szolgáltatóktól, amelyekkel teljesíteni tudja ügyfelei egyre összetettebb igényeit. Az egészségügyi ellátási lánc globálissá válik. A gazdasági fejlemények a laboratóriumokat a folyamatoptimalizálás és -megosztás, a telephelyek számának csökkentése, az állandó költségek változókká alakítása, gyógyszeripari outsourcing- (kiszervezési) szakértők igénybevétele irányába terelik.
A piaci változások felgyorsulásához válaszul lépett szövetségre a gyógyszerlogisztika két meghatározó európai szereplője, az Aexxdis és az FM Logistic. Céljuk: egyesíteni ismeretüket, szaktudásukat, és ezáltal az egészségügyi ágazat nemzetközi szereplőjévé válni. Továbbá az új piaci igények kielégítésére olyan egyedi kínálatot akarnak létrehozni, amely nagy hozzáadott értékű szolgáltatást biztosít. A két cég az egyesüléssel a szolgáltatások teljes skáláját nyújtja majd, a termékek regisztrálásától a visszáruig. Ezt napi 24 órában, heti hét napon át biztosítják a 14 országban található, összesen több mint 60 biztonságos elosztóhelyen, szoba-, illetve szabályozott hőmérsékletű, 2,2 millió négyzetméter gyógyszertároló területen. Közös ajánlatukat az iparág, a kórházak, az egészségügyi szakemberek és az otthon ápolt betegek elvárásaihoz igazítják. Az optimális megoldások lehetővé teszik az egészségügyi logisztikai költség megosztását és racionalizálását. Ezzel felkészülnek az egészségügyi szakpolitikák és rendszerek fejlődésére, és támogatják azt. VG

13:59
Gazdaság

Még az idén munkába áll a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa

A tanács hatáskörébe tartozik a fővárost érintő valamennyi kiemelt állami és önkormányzati beruházás, így a Budapest 2030 terv elfogadása is.
11:02
Gazdaság

Nagy horderejű megállapodást kötött Orbán Viktor és Tarlós István

A kormány és a főváros közötti 15 pontból álló megállapodásnak része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása is.
Világgazdaság Piactér