Szövetség jött létre a gyógyszerlogisztikában

Közlekedés | Vállalatok

A gyógyszeripari értékesítés a világpiacon 2009-ben 676 milliárd euró volt. Az IMS 4-6 százalékos növekedést jelez előre, így a forgalom 2013-ban eléri a 800 milliárd eurót, 2020-ban pedig az 1070 milliárdot.
A cégek szerint a fellendülő piac és az innovatív gyógykezelések iránti igény a mai gyógyszeripari üzleti modell átalakítását teszi szükségessé, amely főleg a más ágazatokból – például az autóiparból – kölcsönzött karcsú termelési modellen alapulna. Ezért az egész gyógyszerágazatnak alaposan át kell gondolnia a működési módját.
A következő tíz évben már nem egyedül az ellátási lánc feladata lesz a termékek és szolgáltatások elosztása: új termékértékesítési csatornákat (otthoni ápolás) is létre kell hozni. A gyógyszeripar a termelésre és az értékesítésre koncentrál, és olyan megoldásokat kér a szolgáltatóktól, amelyekkel teljesíteni tudja ügyfelei egyre összetettebb igényeit. Az egészségügyi ellátási lánc globálissá válik. A gazdasági fejlemények a laboratóriumokat a folyamatoptimalizálás és -megosztás, a telephelyek számának csökkentése, az állandó költségek változókká alakítása, gyógyszeripari outsourcing- (kiszervezési) szakértők igénybevétele irányába terelik.
A piaci változások felgyorsulásához válaszul lépett szövetségre a gyógyszerlogisztika két meghatározó európai szereplője, az Aexxdis és az FM Logistic. Céljuk: egyesíteni ismeretüket, szaktudásukat, és ezáltal az egészségügyi ágazat nemzetközi szereplőjévé válni. Továbbá az új piaci igények kielégítésére olyan egyedi kínálatot akarnak létrehozni, amely nagy hozzáadott értékű szolgáltatást biztosít. A két cég az egyesüléssel a szolgáltatások teljes skáláját nyújtja majd, a termékek regisztrálásától a visszáruig. Ezt napi 24 órában, heti hét napon át biztosítják a 14 országban található, összesen több mint 60 biztonságos elosztóhelyen, szoba-, illetve szabályozott hőmérsékletű, 2,2 millió négyzetméter gyógyszertároló területen. Közös ajánlatukat az iparág, a kórházak, az egészségügyi szakemberek és az otthon ápolt betegek elvárásaihoz igazítják. Az optimális megoldások lehetővé teszik az egészségügyi logisztikai költség megosztását és racionalizálását. Ezzel felkészülnek az egészségügyi szakpolitikák és rendszerek fejlődésére, és támogatják azt. VG

Kampányba kezd az adóhivatal

Miközben családszinten először a pénzügyek tervezése a fő kihívás, makroszinten az adótudatossággal kezdődik a pénzügyi tudatosság – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a hetedik alkalommal kiírt PénzSztár pénzügyi verseny megnyitó konferenciáján.

A digitális forradalom nem tudja legyőzni a könyveket

Kampányba kezdene a könyvszakma az illegális letöltések ellen, emellett fontos lenne az iskolai tananyag modernizációja is – mondta a VG.hu-nak Gál Katalin, a MKKE elnöke.
Világgazdaság Piactér