Titkos kutatólaboratórium a BME-n - Mobiltechnológiát fejlesztenek majd

Infokommunikáció | Vállalatok

Átadták a Mobil Innovációs Központ kutatólaborját, ahol egyetemi szakértők közreműködésével vadonatúj mobilos szolgáltatások és termékek láthatnak majd napvilágot – írja az Index.
Ez a világ egyik legmodernebb mobiltechnológiai kutatóközpontja, de a MIK projektjeiben résztvevő kutatók még nem kezdhetnek fejleszteni a hardveren. Bár az átvételkor elvégzett tesztek szerint a rendszer tökéletesen működik, még alaposan ki kell próbálni mindent, és csak fokozatosan kezdik el élesben használni.


Egy átlag mobilozónak annyit érdemes tudni a rendszerről, hogy a legfontosabb alkatrésze egy úgynevezett IMS, azaz IP Multimedia Subsystem. Ezen különféle multimédiás szolgáltatásokat lehet kifejleszteni és futtatni, amelyeket vagy 3G-n, vagy wifin lehet elérni a mobiltelefonokról. (Index)

Új esély több ezer magyar vállalkozásnak

Akár tíz-húszezer vállalkozás számára is releváns fejlesztési lehetőség lehet a két részletben 45 milliárd forintos keretösszegű új innovációs pályázat.

A beruházási ráta 25 százalékra nőhetett

Az építőipar első negyedéves, 47 százalékos növekedéséből kiindulva bőven 20 százalék felett gyarapodhattak a beruházások.
Világgazdaság Piactér