Több női vezető, nagyobb siker

Vállalatok
Számos tanulmány kimutatta: eredményesebb az a vállalat, ahol női vezetők is dolgoznak. Ennek ellenére kevesen vannak, nemcsak nálunk, hanem a fejlettebb országokban is. Miért? A nőkön múlik vagy a társadalmon? Netán a vállalati belső kultúrán? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Világgazdaság mai konferenciáján

A nők szerepe – vállalkozóként, munkavállalóként és fogyasztóként – a világgazdaságban a következő öt évben olyan nagy lehet, mint India vagy Kína népességéé. Erre a következtetésre jutott az Ernst & Young „Nők – Az új feltörekvő piac” című tanulmányában, és azt prognosztizálta, hogy ez idő alatt világszinten 13 ezer milliárd dollárról 18 ezer milliárdra nőhet a nők fizetése. Egyidejűleg azonban azt is megállapította a tanácsadó cég, hogy a nők számára még mindig rendkívül nehéz a felsővezetői pozíciók elérése.


A vezető globális cégek már évekkel ezelőtt felismerték a munkaerő sokszínűségében rejlő gazdasági előnyöket. Azoknál a cégeknél, amelyek ennek megfelelően alakítják stratégiájukat, a bevételi oldalon is egyértelműen látszanak az eredmények. Különböző felmérések egyöntetűen azt mutatják, hogy átlagosan 25 százalékos a tőkemegtérülési mutató azoknál a cégeknél, ahol a vezetőségben vegyesen találhatók nők és férfiak. Ezzel szemben mindössze 9 százalék ez a szám ott, ahol csak férfivezetők vannak. A Catalyst kutató és tanácsadó cég szerint ahol legalább három nő található a felső vezetésben, ott a befektetett tőkére vetítve még jobb – 26 százalékos – ez a mutató. Összességében jelenleg a nemzetközi társaságoknál a felső vezetésben 7, a menedzserek körében pedig több mint 30 százalékos a nők aránya. Ugyanakkor – ezt már a Stanton Chase magyarországi irodája jegyezte meg – miközben a vezető cégek 85 százaléka tűzte zászlajára a nemek esélyegyenlőségét, mindössze 20 százalékuknak van „női toborzási stratégiája”.


A Boston Consulting Group (BCG) 2009-ben hívta fel a figyelmet arra a jelenségre, hogy csendes forradalom zajlik a világban és az üzleti életben, a nők egyre meghatározóbb szerepe már nem kívánság, hanem valós trend. Egyúttal azt jósolta, hogy a gazdasági sebek begyógyításának egyik legfőbb eszközei a nők lesznek, és 2028-ban az USA-ban átlagosan már többet fognak keresni, mint a férfiak.


Európában ebben a folyamatban Norvégia volt az úttörő: 2008-tól legalább 40 százalékos női jelenlétet írtak elő a tőzsdei vállalatok igazgatótanácsaiban. Az Európai Bizottság később kapcsolt: tavaly novemberben terjesztett elő egy uniós jogszabályt annak érdekében, hogy a tőzsdén jegyzett európai vállalatok vezetésében 40 százalékos legyen a nők aránya 2020-ra. A végrehajtásról tavasszal közzétett első brüsszeli jelentés valósággal ünnepelt, mert a kezdeményezés hatására 13,7-ről 15,8 százalékra nőtt a nők aránya az igazgatótanácsokban az Európai Unió tagállamaiban, ahol az egyetemi diplomások csaknem 60 százaléka nő. Magyarországon az EU statisztikák szerint 2012-ben 5,3 százalék volt a női felső vezetők aránya, szemben az unió 13,7 százalékos átlagával.


Magyarországon a munkavállalók többsége nem gondoljaúgy, hogy a munkahelyén több női vezetőre lenne szükség, annak ellenére sem, hogy itt a vállalatvezetők 97 százaléka férfi – derült ki a Randstad legfrissebb kutatásából. Még a megkérdezett nők háromnegyede sem akar egy másik nő irányítása alatt dolgozni. Amíg elvekről van szó, a magyarok 83 százaléka hisz a nőkből és férfiakból álló, vegyes vezetői csoportok hatékonyságában, a gyakorlatban azonban már kevésbé bíznak a női menedzserekben. Míg globális szinten nagyjából ugyanannyian tartják alkalmasnak a vezetői szerepre a férfiakat és a nőket, nálunk viszonylag nagy a különbség: a férfiakra 41 százalék voksolna, míg a nőket mindössze 26 százalék tartja rátermettebbnek, a Randstad kérdéseire válaszolók magyarok többsége nem hiszi, hogy a kvóta megfelelő eszköz lenne a női vezetők arányának növelésére.

Női vezetők: árulkodó számok és trendek

Jelenleg a nemzetközi nagyvállalatok vezetőinek 93 százaléka férfi
A nagy cégek vezető testületeiben minden hetedik tag nő az EU-ban
A női vezetők számának növelése nagyobb üzleti sikereket eredményez
Az EP-képviselők 34 százaléka, az Európai Bizottság 27 tagjának egyharmada nő
Az Európai Bizottság 40 százalékra növelné a nők arányát a tőzsdén jegyzett cégek vezetésében 2020-ra
A diplomások 60 százaléka nő, a keresetük átlagosan 17,5 százalékkal kisebb a férfiakénál Európában
A gazdasági sebek begyógyításának egyik legfőbb eszközei a nők lesznek
Forrás: VG-gyűjtés


Másként fáj az infláció szegénynek és gazdagnak

A szolgáltatások a gazdagabb országrészek, a hagyományos fűtési módszerek a szegényebb térségek inflációját nyomják felfelé.

Sorra nyeri a csatákat Ázsia a szabadalmi háborúban

Ázsia átvette a vezető szerepet a nemzetközi szabadalmi kérelmek regisztrálásában. Kínai, japán és koreai cégek uralják a globális innovációs szférát.
Világgazdaság Piactér