Újabb láncot ad el a Praktiker

Kereskedelem | Vállalatok
Meg akarja venni a kilenc bulgáriai Praktiker áruházat a helyi Videolux Holding, amelyhez egyebek között a Technopolis műszaki boltlánc tartozik.

A Videolux a múlt héten előzetes szerződést kötött a Praktikerrel, de csak akkor véglegesítik, ha a versenyhatóság engedélyt ad a felvásárlásra. A holding stratégiai befektetőként azt tervezik, hogy fenntartja a barkácsprofilt.


A Praktiker egyébként szintén a múlt héten adta el 27 áruházból álló romániai leányvállalatát egy török befektető, Omer Susli cégének. Ez, a Search Chemicals tavaly előtt 12 alkalmazottal 10 millió eurós árbevételt ért el, míg az 1700 fős romániai Praktiker-lánc forgalma 142 millió euróra rúgott. Ukrajnában pedig három hete adta el négy, összesen 170 embernek munkát adó ukrajnai áruházát is.


A tavaly csődbe ment Praktiker AG jó ideje küszködik a közép-európai piacon. Mindenáron – és ha lehet egyben, mert úgy van értéke – hónapok óta próbálja értékesíteni 21 áruházat működtető magyar leányvállalatát. A magyar leány közvetlen tulajdonosa, a Baumarkt Praktiker International GmbH még októberben kérte a felszámolási eljárás megindítását. A Praktiker Magyarország Kft. tájékoztatása szerint a tulajdonos kérelme nem jelenti a Németországon kívüli leányvállalatai – köztük a magyar – csődjét, hiszen azok önállóan működnek.

Óriási üzletre készül a Real Madrid és az Adidas

Minden idők egyik legnagyobb volumenű szponzori szerződésének megkötése előtt áll a futballklub és a sportszergyártó.

Nem az önéletrajzon buknak el az álláskeresők

A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a pályázók inkább az interjú során hasalnak el az álláskeresés folyamán. A cégek nem szeretnek visszajelezni.
Világgazdaság Piactér