Újjáépülő soproni Ringa-vágóhíd

Mezőgazdaság | Vállalatok

Hetente csaknem 500 szarvasmarhát vágnak a Ringa Rt. most alapított soproni leányvállalatánál, a Soproni Marhavágó Kft.-nél – mondta Márk István ügyvezető igazgató a Világgazdaság érdeklődésére. A 2002. július 1-jével létrejött társaság, amelynek 100 százalékos tulajdonosa a Ringa, 250 millió forintos tőkével alakult, és az üzem felújítására több mint 450 millió forintot költött a tulajdonos.

A vágóhíd egyúttal daraboló is, elsődleges kínálatához tartoznak a kicsontozott, darabolt húsok, amelyeknek mintegy harmadát, 34-35 százalékát exportálja. Fő piaca Svédország, a többi árura a hazai továbbfeldolgozók, a húsüzletek és a vendéglátók a vevők.

Az igazgató elmondta, hogy a vágóhídon jelenleg 92 embert foglalkoztat a cég, az átalakítással 15 új munkahelyet teremtettek. Ezen keresztül elég jelentős, hogy az agrárszférában, közvetetten, további dolgozóknak biztosítanak megélhetést.

A cég elsősorban a Nyugat-Dunántúlról, továbbá az ország más részeiből szintén vásárol fel állatokat. Márk István szerint a vágóhíd ebben a fél évben 1,5-1,6 milliárd forint forgalmat szeretne elérni, jövőre pedig 2,5-2,8 milliárdos árbevételre számít.

(FI)

Sikeres volt a City fellebbezése, indulhatnak a BL-ben

Megnyugodhatnak a manchesteri kékek hívei, csak 10 millió euróba került a pénzügyi fair play megsértése, a BL-indulás nem veszett el.

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.

Rossz a nyugdíjpénztári teljesítmény

A tanulmány szerint a második pillérben nagyobb hozamokat kellene biztosítani a takarékoskodóknak, és módosítani kellene a díjakon is.

Több százmillió forint a vallásos könnyűzene támogatására

A magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el – mondta a kultúráért felelős államtitkár.
Világgazdaság Piactér