Minőségi bortermelés

Interjúk | Üzleti Energia
„Sikerünk a szakmánk és a természet iránti alázatnak, szeretetnek köszönhető” (x)

A Gedeon Birtok szőlőtermeléssel és minőségi borkészítéssel foglalkozik, 70 hektáros szőlőbirtokuk Ágasegyháza és Izsák között helyezkedik el. „Dűlőink klimatikus és talaj-jellemzői sajátos borkarakter kialakítását tesznek lehetővé, melyek a fehérborok harmonikus ízeit határozzák meg. Szőlőfajtáink megválasztásánál legfőképpen a magyar alföldi borvidék hagyományaira támaszkodtunk. Boraink hagyományos fahordós illetve reduktív technológiával készülnek. A korszerű, kíméletes technológiai elvek szerint épült új feldolgozó és érlelő pincénkben irányított erjesztéssel, hűtéssel készítjük a borvidékre jellemző, magas minőségi követelményeknek is megfelelő borainkat. Célul tűztük ki, hogy a legjobb alapanyagból nagyon jó minőségű bort készítsünk. Szeretnénk e táj borait újra rangra emelni és elismert borversenyeken kipróbálni. 1999 óta telepítünk folyamatosan szőlőt, így évről-évre fokozatosan bővül a fajtakínálat a fogyasztói igények kielégítésére.” – mondta a birtok tulajdonosa, Varga Árpád.


A Gedeon Birtok természetesen rengeteg konkurenciája van, hiszen Magyarország az egyik legelismertebb bortermelő vidék. Ugyanakkor a Gedeon Birtok leginkább olyan fajtákat termel, amit más vagy nem, vagy csak csekély mértékben állít elő, mint például az Arany Sárfehér, Kövidinka, Ezerjó, Kadarka.


„Sikerünk a szakmánk és a természet iránti alázatnak, szeretetnek köszönhető. Munkánkat  próbáljuk odafigyeléssel, szakértelemmel végezni és figyeljük vevőink igényeit és igyekszünk minél magasabb színvonalon kiszolgálni őket.”


A gazdasági világválság hatására kénytelenek voltak elhalasztani fejlesztéseiket, beruházásaikat. Át kellett nézni és racionalizálni az összes kiadásaikat, ennek keretében váltottak például energiaszolgáltatót. „Az E.ON Energiaszolgáltató Kft-től olyan ajánlatot kaptunk, ami számításaink szerint jelentős megtakarítást hoznak, már a mi nagyságrendünknél is. Minden megspórolt összeget visszaforgatunk a cégbe, minden apró kis segítség előrébb viszi a céget.”


Varga Árpád azt a célt tűzte ki maguk elé, hogy lépésenként, évről- évre mindig kicsit több bevételre tudjanak szert tenni, és egyre szélesebb körben ismerjék meg boraikat.


A rovatot az E.ON támogatja

A gazdaságot is megfertőzte a Kínából indult járvány

Az egész világgazdaságra érezteti hatását a betegség – véli a szakértő.

Új utakon az ingatlanbefektetések

Az urbanizáció felgyorsulása, az elöregedés, az e-kereskedelem és általában a technológia térhódítása új befektetési lehetőségeket kínál az ingatlanszektorban.

Szórakozás nélkül maradnak a taljánok a koronavírus miatt

Három meccs elmarad az olasz labdarúgó élvonalban, többek között az Inter csapata sem lép pályára.

Nem túl biztató az IMF előrejelzése

Az IMF kisebb idei kínai és globális GDP-bővülést vár, a kínai jegybank tovább növeli a likviditást.
Világgazdaság Piactér