Egyedülállóan nagy lehetőség előtt állunk

Interjú | Vélemény
A következő két-három hétben konkrét intézkedésekkel még befolyásolhatja a magyar kormányzat az október 16-án megjelenő, vélhetően utolsó bizottsági országjelentést, de tervekkel nem - hangsúlyozza az Európai Bizottság magyarországi delegációjának vezetője. Jürgen Köppen szerint van ok az aggodalomra a csatlakozás utáni uniós támogatások megszerzése szempontjából kulcsfontosságú nemzeti fejlesztési terv összeállítási határidejének betartását illetően, noha a lemaradás még behozható. Az uniós nagykövet úgy látja, a csatlakozási tárgyalások decemberi befejezéséig hátralévő idő szűkössége akár még előny is lehet a jó megoldások megtalálása szempontjából. Az uniónak nincs kifogása az ellen, hogy Magyarországon legyen az első népszavazás a csatlakozásról, ha a többi tagjelölt és a magyar kormány érdekei egybeesnek e téren - hangsúlyozza Köppen.

Kulcsfontosságú lesz az idei év a fizikai munkások életében

A Work Force Kft. hazai elemzése és külföldi kitekintése azt vetíti előre, hogy 2020-ban felértékelődik a munkaerő kölcsönzés és előtérbe kerül a szakmunkások megtartása is.

Nagyot szólhat az idén Kína és Hongkong tőzsdei együttműködése a kisbefektetők számára

Az Egyesült Államok tőzsdéin jelen lévő technológiai vállalatok közül majdnem kéttucatnyit jegyeztek be a hongkongi tőzsdén január közepéig.
Világgazdaság Piactér