A Coface elemzése szerint ma már nehéz olyan iparágat találni, amelyet „biztosnak” nevezhetünk.  Az idei év első kilenc hónapjában 2006 hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt a cégek fizetésképtelenségi mutatója. A leginkább kockázatos iparágaknak változatlanul az építőipar, valamint a kis- és nagykereskedelem minősülnek. A Coface elemzői szerint a kockázatok további növekedésével kell számolnunk. 
 
Idén a cégek 3,9 százaléka léphet a megszűnés útjára. A magyar vállalatok többsége még mindig nem építette be a tudatos kockázatkezelést a működési folyamatai közé, pedig egy kereskedelmi ügylet sikerét nagyban befolyásolja a vevő hitelképességéről szerzett előzetes, pontos információ.
 
A Coface Hungary legfrissebb elemzése szerint 2007 első kilenc hónapjában közel 25 százalékkal nőtt a fizetésképtelenséggel kapcsolatos hazai cégeljárások száma. Továbbra is nagymértékben nőtt a végelszámolások száma (+60,83%), a felszámolási eljárások volumene pedig négy százalékkal növekedett meg. Nem változik a helyzet a „igazi csődeljárások” számát tekintve, amelyek a vállalkozások fizetőképességének helyreállítására, azaz azok megmentésére irányulnak. Ilyen eljárások továbbra is rendkívül alacsony számban indulnak. Az év első kilenc hónapjában mindösszesen 17 ilyen eljárás indult Magyarországon.
 
A végelszámolások növekedése azt is jelenthetné, hogy a cégvezetők szembe néznek cégeik működésének problémáival és befejezik tevékenykedésüket. Ezzel szemben a nagy mértékű növekedés okát a Coface abban látja, hogy a  pénzhiánnyal küzdő cégek a végelszámolást választják, mert  úgy vélik, hogy számukra egyszerűbb lefolytatni ezt az eljárást, mint a felszámolást, hiszen az kevesebb felelősséggel jár számukra. Máskor a végelszámolás indításának célja kifejezetten az időhúzás, hogy mire feleszmélnek a hitelezők és követelhetnék a felszámolást, a céget kiürítik. A bejegyzett cégek száma, a már megszokott módon, annak ellenére is növekedett, hogy eddig soha nem látott módon szűnnek meg a cégek Magyarországon.
 
Mikael C. Szabo a Coface Hungary ország-igazgatója fontosnak tartja, hogy a megszűnő vállalatok által hátrahagyott adósságok problémájával komolyan foglakozzon a gazdaság: nem elég a helyzetet sajnálni és panaszkodni, hanem ideje, hogy az árbevétel alapú cégvezetési szokást végre egy profitorientált szemlélet váltsa fel, amelynek persze szerves része a kockázatkezelés, hiszen csak a kifizetett számla termel profitot. Sokan nem gondolnak arra, hogy egy ki nem fizetett 10 millió forintos számlát nagyságrendileg már csak 100 millió extra árbevétellel lehet pótolni, hiszen a nemfizetésnek direkt, nettó kihatása van a profitra. Az év utolsó negyedévében megfelelő gondossággal és szakértelemmel elfogadható szintre csökkenthető a kinnlevőségek összege, ezáltal javítható a cég likviditási mutatói – hangsúlyozza Szabo.