Magyar gazdaság

Informatikával a külhoni magyarságért

Holnap kezdődik a Magyarság az Információs Társadalomért Testület (Ma ITT) 4. konferenciája, a vajdasági Szabadkán.

A kétnapos konferencia nem titkolt célja a magyarság nemzetközi súlyának növelése világszinten.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium – az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) korábbi munkáját folytatva – egyik feladatának tartja az összmagyarság közötti információáramlás biztosítását, s ezzel a külhoni magyar közösségek megerősödésének elősegítését és versenyképességének fokozását - szögezi le a tárca közleménye.

Az eddigi eredményekre — több mint 300 eMagyar pont, emagyar.net-portál — alapozva jött létre a Magyar–magyar Platform (M2 Platform), az eRegio Hálózat, a szakmai szervezetek és a programot irányító intézmények közös kezdeményezéseként. A platform a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság virtuális egyesítését, a magyarság információs társadalomba való betagozódását tűzte ki célul. A program koordinátora a Ma ITT Irányító Bizottsága. VGO
 
Az M2 Platform a közös gondolkodás és fejlesztési tervek kialakításának keretét biztosító, információs technológiát használó, alulról építkező mozgalom, amely a felhalmozott tudást, tapasztalatokat és fejlesztési terveket széles körben hozzáférhetővé teszi.
 
A konferencián sor kerül a Szabadkai Nyilatkozat elfogadására, amely megfelelő kereteket teremt a magyar-magyar kapcsolatokban rejlő potenciál kiaknázásához. A szabadkai rendezvény résztvevői bíznak abban, hogy a konferencia sarkalatos mérföldköve lesz a nemzeten belüli, mégis nemzetközi magyar összefogásnak és a magyarság súlyának növekedéséhez Európában és a világban.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek